Hallands Nyheter

Damerna jagar sitt sjätte raka

- TT

I ett decennium har Sveriges innebandyd­amer suttit på Vmtronen. Nu väntar jakten på sjätte raka guldet. – Vi känns redo, säger lagkaptene­n Anna Wijk.

Landslaget inleder gruppspele­t i Bratislava med en mjukstart mot Tyskland på fredagseft­ermiddagen. Länderna möttes även i den senaste Vm-premiären för två år sedan och då blev det 16–1 till Sverige, som inför den här turneringe­n har vässat formen under en lägervecka på kanarieön Fuertevent­ura.

– Det känns jättebra. Vi har finslipat detaljer och haft kul. Vi känns redo. Solen har skinit, vi har tränat mycket innebandy och blivit tajta som grupp. Det blev precis som vi hade tänkt oss, säger Wijk i en intervju på förbundets hemsida.

DEN 26-ÅRIGA Moracenter­n har redan hunnit spela fyra VM, men det här blir det första världsmäst­erskapet som lagkapten. I en trupp med totalt nio Vm-debutanter kan hennes rutin bli extra viktig.

– Det är en trygghet att ha spelat så stora matcher. Men även de som inte har spelat VM har spelat stora matcher. Det känns som att vi har en bred och rutinerad trupp, fastän den är såpass ung som den är, säger Anna Wijk.

Guldet i förra VM satt långt inne. Inför hemmapubli­ken i Tammerfors lyckades Finland pressa Sverige hela vägen till straffar, där Pixbos Sara Hjorting hoppade in mitt i strafflägg­ningen och blev en av de stora hjältarna.

HJORTING TROR PÅ goda möjlighete­r till ett nytt blågult guldfirand­e i Slovakien nästa helg.

– Vi har så sjukt bra spelare på alla positioner. De senaste två åren har vi haft mycket tid att träna och nöta på olika saker. Vi har lyft oss en nivå. Det har de andra lagen också gjort, men det har triggat oss att bli ännu bättre, säger hon. * Fredag 1 december, 15.00: Sverige–tyskland.

* Söndag 3 december, 18.05: Sverige–polen.

* Måndag 4 december, 15.40: Sverige–schweiz.

* Tisdag 6 och onsdag 7 december: Kvartsfina­ler.

* Fredag 8 december: Semifinale­r.

* Lördag 9 december: Bronsmatch/ final.

 ?? Bilder: CARL SANDIN ?? PÅ PLATS. Loui Sand (i mitten på bilden) stukade foten på sista träningen i Sverige inför handbolls-vm, men hon är med i Tyskland, tillsamman­s med bland andra Nathalie Hagman och Jamina Roberts.
Bilder: CARL SANDIN PÅ PLATS. Loui Sand (i mitten på bilden) stukade foten på sista träningen i Sverige inför handbolls-vm, men hon är med i Tyskland, tillsamman­s med bland andra Nathalie Hagman och Jamina Roberts.
 ??  ?? OPTIMISTER. Sara Hjorting och Anna Wijk ser fram emot Vm-turneringe­n och jakten på ännu ett guld,
OPTIMISTER. Sara Hjorting och Anna Wijk ser fram emot Vm-turneringe­n och jakten på ännu ett guld,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden