Hallands Nyheter

Här är de nominerade till P3 Guld

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Zara Larsson och Axwell & Ingrosso kan bli de stora vinnarna på P3 Guld med tre vinstchans­er var. Bland de nominerade märks också Tove Styrke som kan kamma hem två priser.

Precis som i fjol har Zara Larsson flest P3 Guld-nominering­ar. Popstjärna­n är nominerad i kategorier­na årets artist, guldmicken samt årets låt (”Symphony”).

Dj-duon Axwell & Ingrosso kan också kamma hem tre priser – årets grupp, årets dans och årets låt (”More than you know”).

Bland de artister som har chans på dubbla priser märks Oskar Linnros, Hov1, Pale Honey och Tjuvjakt.

Även Tove Styrke, som också ska uppträda på galan, är nominerad i två kategorier – trots att hon bara släppte två låtar under 2017. Är det något av priserna du helst skulle vilja vinna?

– Det är verkligen så fina kategorier båda två. För mig ligger kanske årets pop närmare hjärtat för jag känner att det är en så stor del av det jag håller på med. Det här året har jag verkligen lagt tid på att försöka göra så perfekta poplåtar som jag bara kan.

I den tunga kategorin årets låt tävlar ovan nämnda Zara Larsson och Axwell & Ingrosso mot Miriam Bryants ”Rocket”, Tjuvjakts ”Tårarna i halsen” och Kaliffas ”Helt seriöst”.

– Det är jättesmick­rande att jag har fått äran att bli nominerad för första gången. Det känns skitkul och just årets låt, det är jättetungt, säger Kaliffa Karlsson.

P3 Guld arrangeras i Partille den 20 januari.

 ?? Bild: FREDRIK SANDBERG ?? MÅNGFALD. Zara Larsson har tre nominering­ar – får hon något av priserna är det tredje året i rad som hon vinner på P3 Guld.
Bild: FREDRIK SANDBERG MÅNGFALD. Zara Larsson har tre nominering­ar – får hon något av priserna är det tredje året i rad som hon vinner på P3 Guld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden