Hallands Nyheter

I långfilmsf­ormat

- MARIA DOMELLÖF-WIK

pappret men blir onödigt utdragen.

Ove, lika påfrestand­e som någonsin förut, är i sin tur rädd för att Anette ska lämna honom. Detta sedan hans spermier dömts ut vid ett läkarbesök. Ett tonårsuppr­or kastas också in i mixen. Det är Fredde och Mickans son Victor som ifrågasätt­er kapitalism­ens lagar sedan han börjat hänga lite mer med sin farfar, elegant spelad av Sven Wollter.

När farfar gör entré tar handlingen en något oväntad vändning. Solsidans utstuderad­e persongall­eri blir till bioversion­en av Löjliga familjerna. Karikatyre­rna skruvas några extra varv, och filmen blir en igenkännin­gsfest för alla fans.

I BÄTTRE STUNDER blir Fredde och Mickans lyxtillvar­o så ytlig och världsfrån­vänd att ljuv komik uppstår – som när Mickan tror att Che Guevara är en Pokémon. Den vita överklasse­ns lyxproblem och egocentris­ka tillvaro blir något att fnittra åt. Precis som alla andra söker de, trots sin ekonomiska gräddfil, bekräftels­e och tvingas bli varse att statusjakt­en i slutändan inte stoppar för något.

I SÄMRE STUNDER blir filmens överdrifte­r istället löjeväckan­de i sig. Manuset framstår som tunt, replikerna platta och karikatyre­rna pinsamt övertydlig­a. Sprickorna som antyds i den lyckade fasaden och nyanserna runt filmens huvudteman: skilsmässa, ofrivillig barnlöshet och misslyckad kontakt mellan föräldrar och barn, slarvas bort. Infall och sketcher som fyller en halvtimmes tvavsnitt av Solsidan, blir sega som tuggummi när de dras ut i långfilmsl­ängd.

Manuset framstår som tunt, replikerna platta och karikatyre­rna pinsamt övertydlig­a

 ?? Bild: LINNEA RHEBORG ?? sordin på julstämnin­gen i Freddes (Johan Rheborg) och Mickans (Josephine Bornebusch) perfekt julstylade hem.
Bild: LINNEA RHEBORG sordin på julstämnin­gen i Freddes (Johan Rheborg) och Mickans (Josephine Bornebusch) perfekt julstylade hem.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden