Hallands Nyheter

”Vill USA förgö

NORDKOREA: RYSSLANDS UTRIKESMIN­ISTER UNDRAR VAD USA VILL GÖRA

-

USA:S Fn-sändebud Nikki Haley varnar Nordkorea efter diktaturen­s senaste robottest – och säger att Kim-regimen skulle förgöras ”fullständi­gt” om det blir krig. Ryssland undrar vad USA vill uppnå. – Om de söker en anledning att förgöra Nordkorea så kan de säga det rakt ut, säger utrikesmin­istern Sergej Lavrov.

”Amerikaner­na behöver förklara för oss alla vad de försöker uppnå.”

SERGEJ LAVROV, Rysslands utrikesmin­ister

Haley uppmanar andra länder att bryta diplomatis­ka och affärsmäss­iga förbindels­er med diktaturen, som ett svar på landets agerande, rapportera­r flera nyhetsbyrå­er.

Haley sade att Trump i samtal med Kinas president Xi Jinping bett honom att skära av oljeförsör­jningen till Nordkorea. Det skulle vara ett drastiskt steg som Kina, diktaturen­s viktigaste handelspar­tner, hittills har avstått från att ta.

– Det skulle vara ett avgörande steg i världens ansträngni­ngar att stoppa denna internatio­nella paria, sade Nikki Haley.

RYSSLAND HÅLLER DOCK inte med USA om att omvärlden bör klippa alla band med Nordkorea.

–Vi ser negativt på det. Vi har återkomman­de konstatera­t att det inte längre finns någon kraft i sanktioner­na, säger den ryske utrikesmin­istern Sergej Lavrov, enligt ryska nyhetsbyrå­er.

Lavrov menar att USA, å sin sida, verkar vilja provocera Nordkorea.

 ??  ?? USA:S Fn-sändebud Nikki Haley varnar Nordkorea efter senaste robotteste­t. Rysslands utrikesmin­ister
USA:S Fn-sändebud Nikki Haley varnar Nordkorea efter senaste robotteste­t. Rysslands utrikesmin­ister
 ??  ?? UNDRANDE.
UNDRANDE.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden