Hallands Nyheter

Hundratals visade stöd för Lss-lagen

- FREDRIK LARSSON 010-471 53 67 fredrik.larsson@hn.se

Många medverkade i manifestat­ionen för alla människors rätt till personlig assistans. En av talarna var Maria Larsson, som inte alltid har suttit i rullstol.

Det var känslosamt när cirka 200 personer på Rådhustorg­et i Falkenberg lyssnade till Maria Larssons historia.

PÅ NATIONALDA­GEN 2005 skadade hon sig under en föreningsk­amp där man lekte lekar. När det skulle kastas stövel tappade hon balansen och stod på huvudet.

– Det knastrade till i nacken och hela kroppen försvann. Jag insåg att det där inte var bra och att det nog var kört. Men de fick i gång mitt hjärta med hjärt- och lungräddni­ng, hon.

När hon vaknade upp på sjukhuset några dagar senare kunde hon inte röra sig och nacken var bruten.

– Den dagen blev jag beroende av assistans. Jag kan inte nog understryk­a så otroligt mycket det betyder att ha personliga assistente­r som hjälper mig med hela mitt liv.

– Det är verkligen inte okej att man monterar ner Lsslagen. Jag har stridit för den ända sedan den började ifrågasätt­as och nedmontera­s, sa Maria Larsson berättade

FLERA PERSONER HÖLL tal. Bland annat Bengt Eliasson (L), riksdagsle­damot från Åsa som sitter med i socialutsk­ottet, och entreprenö­ren Magnus Helgesson.

 ?? Bild: FREDRIK LARSSON ?? KÄNSLOSAMT. Det var många som hade nära till tårar när Maria Larsson berättade sin historia.
Bild: FREDRIK LARSSON KÄNSLOSAMT. Det var många som hade nära till tårar när Maria Larsson berättade sin historia.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden