Hallands Nyheter

Aldrig ner oss”

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

der, sen vet vi att Amo hade problem med det mot Rimbo. Men i slutet körde vi på säkra spelval och det gick hem, sa tränaren Hasse Karlsson.

Efter första halvlek ledde Varberg med 13-12. Calle Aronius började förtroende­ingivande. Han nöp en straff och stod för flera parader. Daniel Steen, Amos spelskickl­ige avslutare hamnade ”bara” på fyra gjorda framåt halvvägs in i matchen. Daniel Lindgren, med flera, höll honom i strama tyglar.

– HAN ÄR ju en av deras bästa spelare det visste vi. Sen var vi inställda på en tuff och fysisk match. Vi har tagit fler poäng än Amo, men de ska vara med där uppe. Så det var skönt att gå segrande ur striden, sa Daniel Lindgren.

En profil i matchen var även Jesper Sivertsson som på sex försök från straffpunk­ten satte fem kassar, varav fyra i första halvlek.

– Det är en av de tuffaste matcherna på året. Men vi vet att vi är starka när det ska avgöras, sa Hasse Karlsson.

DET HÄNDER INTE ofta att Tobias Bengtsson kliver av en match mållös, men nu klev andra fram i stället. Jonathan Tygesen fick sista ordet mot förre lagkompise­n Flamur Gerbeshi och avgjorde med fem sekunder kvar.

– Jag missade ju bedrövligt innan så det var skönt att få revansch. Det blir så när man spelat med Flamur ett helt år. Ofta sätter man allt - eller så missar man allt, men framför allt den sista var go, menade ”Tyget.

HK Varberg stressade inte ihjäl sig i slutet.

– Vi höll bollen så länge vi kunde. Man märker att man blivit äldre. För fem år sen kanske det hade varit kortslutni­ng i skallen i stället, sa Tygesen.

Nu möter HKV Kungälv i två raka matcher. Vinster även där och man kan fira jul med gott samvete.

 ?? Bild: SUVAD MRKONJIC ?? förlust.
Bild: SUVAD MRKONJIC förlust.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden