Hallands Nyheter

Ofokuserat Warberg föll stort på Gotland

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Warberg fick inte stopp på Visbys offensiva stjärnor. En svag andra period var avgörande. – Gör vi rätt saker ska vi slå de här lagen, sa Warbergs tränare Kent Göransson.

VISBY WARBERG

(1–2, 4–1, 4–2)

9 5

Redan efter 20 sekunder small det bakom Tobias Jernsand. Tommy Bolin satte tonen med sitt första, men långt i från sista mål i matchen.

ANNARS VAR FÖRSTA perioden Warbergs klart bästa. Efter det tidiga baklängesm­ålet tog man kontroll över matchen och Anton Birgersson både kvitterade och gav gästerna ledningen, det sista målet med blott sju sekunder kvar till pausvila.

– Första perioden är helt okej, resten så är det rätt mediokert, sa Warbergs tränare Kent Göransson.

Ja för med halva matchen spelad ändrades det mesta. Visby fick matchen att bölja fram och tillbaka, hemmalaget spelade med oerhört små marginaler, ibland på gränsen till dumdristig­t. Men allt som ofta gick den svåra vägen hem och Visby belönades med mängder av farliga lägen.

– Vi är lite duttiga, petar med klubban och mindre med kroppen. Viljan att nå bollen är större än att nyttja kraften i närkampssp­elet, sa Göransson. Är det slarv som fäller er i dag?

– Kontentan av att man har dålig fokus blir att man slarvar. Det handlar mer om att vi inte är där och inte gör det vi ska.

Två minuter, den avslutande av den andra perioden och slutperiod­ens inledande, var tunga för Warberg. Visby gick då från 3–3 till 6–3, bland annat efter en billig utvisning på Filip Kalentun som fick flera Warbergssp­elare att protestera.

– JAG HAR inte sett det efteråt, men vi kan inte hålla på att skylla på domarna, sa Göransson.

Warberg gjorde en kraftsamli­ng och kom tillbaka till 6–5, men man kom aldrig ifatt.

– Vi kom till många fina lägen och vi har en i stolpen till 6–6, men i stället kontrar Visby in 7–5.

Där avgjordes matchen. 8–5 kom omgående och trots att Warberg plockade målvakten med fyra minuter kvar blev det aldrig riktigt hett framför hemmamålet.

– Vi skapar ett par lägen som är rätt bra, men kan inte omsätta dem, sa Göransson som fick se Tommy Bolin göra sitt fjärde och matchens sista mål i öppen kasse.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? TRE MÅL. Anton Birgersson­s tre strutar räckte inte till någon poäng
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV TRE MÅL. Anton Birgersson­s tre strutar räckte inte till någon poäng

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden