Hallands Nyheter

Elins spurt räckte inte i kvalet

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Efter fyra rundor fick Falkenberg­s-tjejen Elin Arvidsson packa ihop sina golfgrejor. Hon missade cuten till den sista rundan med ett enda futtigt slag.

Hennes starka avslutning, när hon gick runt på 67 slag, fem under par, räckte inte. Elin stannade på fem över par, cuten gick vid fyra över...

– Jag visste att det krävdes något alldeles extra på den fjärde rundan om jag skulle klara det, säger Elin.

– Och när jag avslutade med birdie-birdie och fick scoren 67, så trodde jag att chansen fanns.

MEN FÖR MÅNGA av hennes konkurrent­er avslutade också bra och Elin hamnade på fel sida ”repet”.

Det två tunga 77-rundorna under andra och tredje dagen gick till slut inte att reparera. Två raka dubbelboge­ys under tredje dagen sved förstås.

– Jag hade problem med puttningen under hela den rundan och båda bogeys kom efter två treputtar, berättar Elin.

– Det klart att jag är besviken, men sista dagen var i alla fall fantastisk, säger Elin. Jag visade att jag kan vara med bland de bästa, den lägsta scoren den dagen var 66.

– Jag måste tacka min bror som har varit i riktigt bra caddie under veckan. Och jag kommer tillbaka, jag ska försöka igen!

ELIN STANNADE INTE för att se den avslutande rundan. I stället vänder hon hem till Sverige, men det blir bara ett kort besök, innan hon ska på en inbjudning­stävling i Afrika.

– Vi är trettio golftjejer som blivit inbjudna till spel i Guinea, säger Elin. Men efter det åker jag tillbaka till Falkenberg för att fira jul och nyår.

Lpga-kvalet i Florida, på banorna Hills och Jones, har bjudit golfarna på rejäla utmaningar.

– Vädret har varit strålande, men det handlar om hårda greener och tjock ruff, säger Elin.

Inför sista rundan var det 71 spelare kvar som gör upp om de tjugo fullkortsp­latserna till nästa års Lpga-tour. De spelare som hamnar på plats 21-45 får så kallade ”conditiona­l card”, där man är klar för ett visst antal av Lpga-tourens tävlingar.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV ?? SLUTKVALAT. Elin Arvidsson får inte vara med den femte och sista dagen på kvalet till Lpga-touren.
Bild: OLA FOLKESSON/ARKIV SLUTKVALAT. Elin Arvidsson får inte vara med den femte och sista dagen på kvalet till Lpga-touren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden