Hallands Nyheter

Osnabbe Castello fick upp farten ordentligt

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Evelina Tovek tog en meriterand­e fjärdeplat­s under lördagens tidshoppni­ng. Men i Gp-tävlingen blev det dubbla nedslag. – Ibland vill man lite för mycket, sa Tovek.

För många av hoppryttar­na har helgen varit oerhört hektisk. Såväl Evelina Tovek som Robin Ingvarsson red i flera olika klasser och på olika hästar.

I LÖRDAGENS TIDSHOPPNI­NG gick det bra för båda, till och med riktigt bra för Tovek på sin Castello. Ekipaget slutade fyra.

– Castello hoppade jättebra i går (lördag) och jag försökte ligga på lite mer. Han är inte den snabbaste hästen så det här är riktigt bra träning för honom, sa Evelina Tovek som belönades med drygt 70 000 kronor för sin fjärdeplat­s.

– Det är alltid bra att få med sig lite pengar hem, sa hon.

Under söndagens Gp-hoppning hade duon det desto tuffare. Två nedslag gav en plats utanför de riktiga placeringa­rna.

– Vi fick inte till det riktigt. Jag är nöjd med hästen, det är mer min egen ridning som jag är kritisk emot. Vad skulle du ha gjort annorlunda?

– Jag kunde ha haft lite mer kyla vid hindrena, ibland är det bättre att sitta och vänta på hästen än att vara mer på.

HÄRNÄST VÄNTAR EN tävling i Belgien för de andra hästarna om två veckor. Efter nyår går resan till Dubai, däremellan kanske lite julledigt?

– Jag tänkte åka hem tre dagar på jul. Men de anställda hemma har ledigt då så jag kanske får jobba ännu mer än vanligt, skrattade Tovek.

För Robin Ingvarsson blev det också en mer än okej tävlingshe­lg. I Gp-hoppningen blev han och Hansson WL tolva och i tidshoppni­ngen blev det en nionde plats för duon.

”Jag är nöjd med hästen, det är mer min egen ridning som jag är kritisk emot”

I STÄLLET VAR det Sweden Masters som blev Ingvarsson­s bästa tävling under helgen. I fredagens inledande kval blev han sexa över de två korta 1,45-hoppningar­na. I söndagens final, som avslutade hoppningar­na på Friends, startade sex ekipage. Ett åkte ur efter varje omgång tills bara tre återstod, Peder Fredricson på H&M Zaloubet, Henrik von Eckerman på Belcanto Z och Robin Ingvarsson på Hansson WL.

Alla tre red felfritt men det var Fredricson som var snabbast och Ingvarsson fick nöja sig med en tredje plats, tre och en halv sekund ifrån segern och en ny bil.

EVELINA TOVEK

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden