Hallands Nyheter

Mattsson: ”Inte ofta man gör sitt livs ritt”

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

Inför storpublik­en på Friends fick Marina Mattsson och hennes Quartermai­n till en riktig fullträff. – Första dagen är den bästa ritten jag någonsin har gjort, sa Mattsson efter helgen.

I skymundan av hoppeliten har flera andra klasser avgjorts under tävlingarn­a på Friends. I dressy- rens Future Stars briljerade Marina Mattsson och Quartermai­n. Fredagens Prix S:t Georges kommer hon sent att glömma.

– Ja det kunde inte gå så mycket bättre, det är inte ofta man gör sitt livs ritt, jag är fantastisk­t glad, sa Mattsson.

Ekipaget var nästan fem helpoäng före tvåan, en rejäl utklassnin­g.

– Det är verkligen inte ofta man är så många procent före, men jag är mest glad över känslan. Att han går in på den stora arenan med så mycket folk och ändå bara följer mig.

I lördagens Kür var det något jämnare, men i slutändan blev det också där en säker seger.

– Han var fin även den andra dagen. Även om det var några små kommunikat­ionsmissar men det räckte hela vägen, sa Mattsson som verkligen haft en kanonvecka i Stockholm.

– Helt fantastisk­t att få vinna båda ritterna och dessutom ta hem pris på Ryttargala­n.

Det var andra året som Future Stars arrangerad­es för dressyrryt­tarna under tävlingarn­a på Friends.

– Det är just för att fler ska få chansen att rida inför storpublik. Det är perfekt att få komma in här med Quartermai­n inför framtiden. Vad händer nu?

– Det här var sista tävlingen för i år, så nu blir det lite julledigt för mig och hästarna, avslutade Mattsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden