Hallands Nyheter

Man åtalas – stod naken vid balkong

- JONNA NILSSON joni@hn.se

”Jag trodde att jag kunde göra vad jag ville i min lägenhet.”

DEN ÅTALADE MANNEN

”Jag har mindre än 25 kvadratmet­er att röra mig på” säger mannen, och hävdar att det är kvinnornas fel om de tittat upp.

”Jag har inte känt till att detta var förbjudet” säger mannen i förhör när han delgivits misstankar­na om sexuellt ofredande genom blottning.

25-åringen, boende i Halmstad, ska vid flera tillfällen i somras ha ”visat upp sig” naken genom sin franska balkong, på ett sådant sätt att det anses vara brottsligt.

Vid ett av tillfällen­a hade två väninnor stannat till vid en trappavsat­s för att dricka kaffe efter träningen när den ena blev distrahera­d av något på en balkong.

Mannen ska ha klivit ut, naken, på den franska balkongen och tryckt ut sitt könsorgan mellan spjälorna, bara några meter från kvinnorna.

VID ETT SENARE tillfälle ska en av väninnorna, boende i området och som dessutom sett mannen kliva ut på balkongen med erektion ytterligar­e en gång när hon kommit hem från träningen, hört hur två yngre flickor gått förbi och upprört berättat i telefon om hur de sett en man onanera på en balkong.

I sällskap av en väninna stannade hon flickorna, som berättade att de var i yngre tonåren, och frågade var de sett mannen. När det visade sig vara vid samma balkong hon blivit utsatt för den misstänkta blottninge­n flertalet gånger tidigare fick hon nog.

”De andra flickorna var så unga”, förklarar hon i förhör.

Tillsamman­s gick sedan de två kvinnorna och de två flickorna till mannens balkong för att konfronter­a honom, samtidigt som de larmade polisen.

Mannen ska ha spelat oförståend­e när en av kvinnorna rakt ut frågat vad han höll på med.

NÄR POLISEN EN knapp timme senare anlände till innergårde­n ska ytterligar­e några flickor ha kommit fram och frågat vad som pågick. ”Han brukar gå ut där naken” berättade de när de fick höra om ärendet och påstod sig ha sett honom flera gånger.

Mannen ställer sig frågande till anklagelse­rna i förhör, och förklarar att han trodde att han kunde göra vad han ville i sin lägenhet och heller inte förstår varför kvinnorna stått och tittat på honom så länge. Vid ett tillfälle kallar han dem för ”fönstertit­tare”.

Polis förklarar att man ”inte får stå på sin franska balkong och visa upp sig naken”, att det kan anses vara brottsligt genom sexuellt ofredande, till vilket den unge mannen försvarar sig genom att säga att han möjligtvis gått ut på balkongen för att titta till att han inte fått böter på bilen, men att han inte kan hjälpa om folk vill stå och titta på honom.

Den unge mannen åtalas nu för tre fall av sexuellt ofredande genom blottning. Ett för händelsen med de yngre flickorna, ett för när han klev ut på balkongen när de två väninnorna drack kaffe nedanför, och ett tredje för den gången han klev ut på balkongen med erektion när en av kvinnorna kom hem från träningen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden