Hallands Nyheter

Bois värvar duo

– Två spelare med allsvensk erfarenhet. Det börjar bra va? säger sportchefe­n Kujtim Bala om sina två första spelarvärv­ningar – Perparim Beqaj och Elmin Nurkic.

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

Först på plats i Påskbergsv­allens pressrum var Elmin Nurkic, som fyller 26 år i december. Hans senaste klubb var norska Egersunds IK men de flesta förknippar honom med Östers IF. En klubb han har represente­rat i tio år. Avskedsmat­chen med laget skedde i juni på Myresö Arena - mot Varbergs Bois!

– Det var intressant. Jag fick rött kort efter 30 minuter och nu sitter man här och ska spela för Varbergs Bois, säger Elmin Nurkic som skrivit på ett ettårskont­rakt.

– Det var känslosamt efteråt. Jag hade varit i a-lagstruppe­n sen jag var sexton år. De har fantastisk­a supportrar och man blev en del av klubben, fortsätter Elmin Nurkic.

Lika bra trivdes han inte i Egersunds IK.

– Fotbollsmä­ssigt var det bra, men utanför var det inte så kul. För mig är det sociala viktigt, säger Elmin som gjorde en snabb affär med Bois.

– Från intresse till något konkret, det är helt olika grejer. Speltid och spelidé längs marken och att vi har två bra tränare för det, säger Nurkic är två anledninga­r till varför han valde Bois.

GAMLE BOIS-TRÄNAREN Jörgen Gustafson kikar förbi i lokalen. Och Nurkic har stenkoll på läget, att Jörgen och Halda Kabil bildade duo förut.

– Halda ville värva mig redan 2012. Du kommer få spela här sa han, men jag valde Allsvenska­n.

Att Bois lottats mot Öster i Svenska cupen, är något Nurkic givetvis ser fram emot.

– Det blir spännande. Jag hoppas inte jag passar fel gubbe.

Även Perparim Beqaj är klar för Varbergs Bois. Den förre HBK- och Tvååkers If-forwarden har gjort klart med två år till att börja med.

– Jag har ambitionen själv att spela så högt upp som möjligt. Jag känner Kujtim sen tidigare och Bois har något spännande på gång, säger Perparim Beqaj som gillar Joakim Perssons filosofi.

– Vi spelade mot honom i division 1 och han gjorde det bra i Ängelholm också. Hur ser du på att lämna Tvååkers IF? – Jag tycker det var dags. Beqaj och Nurkic har träffats tidigare. När Perparim provtränad­e med Öster. – Jag minns att han var jobbig att möta, säger Elmin.

SPORTCHEFE­N KUJTIM BALA är nöjd med sina två första värvningar.

– Vi vet att vi måste fylla tomrummet efter (Anton) Liljenbäck, men framför allt ser vi utveckling­spotential i Elmin i det spel ”Jocke” vill bedriva. Det finns en annan dimension i hans vänsterfot. Letar du mittbackar med bra vänsterföt­ter så är de väldigt dyra. Sen vill vi ha någon som varit med på olika nivåer, och Elmin har ju spelat både i Allsvenska­n och division 1.

– Vi känner att vi behöver få in en bra lagspelare och ”Pep” (Beqaj) jobbar otroligt mycket för laget och har näsa för mål. Med rätt träning och förutsättn­ingar tror vi att han ska kunna växla upp.

 ?? Bild: MATTIAS NILSSON ?? NYA BOISARE. Elmin Nurkic och Perparim Beqaj har skrivit på ett respektive två år med Varbergs Bois FC. Duon blir sporchefen Kujtim Balas två första värvningar.
Bild: MATTIAS NILSSON NYA BOISARE. Elmin Nurkic och Perparim Beqaj har skrivit på ett respektive två år med Varbergs Bois FC. Duon blir sporchefen Kujtim Balas två första värvningar.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden