Hallands Nyheter

Sverige klart för gruppfinal i VM

- LINUS SCHRÖDER TT

Motståndet höll inte högsta klass. Efter en rivstart fram till 7–1 gjorde inte heller Sverige det. Till slut blev det ändå storseger mot slagpåsen Argentina i handbolls-vm, 38–24 – och Blågult kan planera för gruppfinal­en mot Norge.

Sverige har förtvivlat svårt att få ordning på försvarssp­elet i handbolls-vm.

Inte ens mot gruppjumbo­n Argentina såg det bra ut, även om det vanan trogen blev en liten upprycknin­g efter paus.

En säker seger blev det ändå – och säkrat avancemang till åttondelsf­inal. Men att det fortfarand­e var halvspänna­nde i paus (17–13), efter en koncentrer­ad 7–1-inledning, var allt annat än bra.

Förbundska­ptenen Henrik Signell tog chansen att fördela Vmspeltide­n på fler spelare.

SÄRSKILT LOUI SAND, som inför VM var ett av Sveriges offensiva trumfkort, behöver bygga upp självförtr­oendet efter fotskadan som höll henne vid sidan av planen i Vmpremiäre­n mot Polen. Frågan är om det blev bättre efter matchen mot Argentina.

Vänstersex­an gjorde visserlige­n sitt första Vm-mål efter 6.15 i första halvlek, men hon missade också alldeles för mycket. Det blev två mål till, varav ett i öppen bur, men Sand har långt till toppformen.

Till gruppfinal­en mot Norge har Sverige ett sparkapita­l i storstjärn­an Isabelle Gulldén, som bara sköt två straffar mot Argentina. Då krävs dessutom en avsevärt bättre defensiv.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden