Hallands Nyheter

Årtusendet­s första hallänning fyller 18 år

FALKENBERG: YIGIT SOLA BLIR MYNDIG DEN 1 JANUARI

-

Yigit Sola är i Lund när vi får kontakt, så intervjun görs på telefon.

– Jag gick första gymnasieår­et i Falkenberg, men sedan flyttade jag hit till Lund, där pappa bor. Den stora skillnaden är inriktning­en på programmet. I Lund är det mer it-relaterat och det var det jag ville. Trivs du bra i Lund?

– Ja, det finns mer att göra här. Ibland åker jag hem till Falkenberg på helgerna, men det beror på hur mycket läxor jag har. Jag ska snart åka hem till mamma och fira jul i Falkenberg, fortsätter Yigit. Vad har du för framtidspl­aner?

– Jag tänker plugga vidare efter gymnasiet, men jag vet inte riktigt vad jag ska välja, kanske systemutve­ckling. Jag kollar runt lite.

ATT VARA FÖDD just den 1 januari år 2000, på det nya årtusendet­s allra första dag, är inget som har påverkat Yigit. Hur det gick till har han fått berättat för sig.

Yigit skulle enligt beräkninga­rna födas redan den 19 december, men det dröjde ända till nyårsafton­s morgon som föräldrarn­a Yvonne Werner Sola och Yüksel Sola behövde åka till Varbergs BB.

000101. Där har ni början på Yigit Solas födelsenum­mer. Han var den allra första som föddes i Halland på 2000-talet. – Störst med att fylla 18 år är väl att man får ta körkort.

DÄR BLEV PARET kvar hela dagen och kvart i fyra på natten till nyårsdagen föddes deras son, som var 52 centimeter och vägde strax över 3,6 kilo.

– Det är 16 år sedan jag födde mitt senaste barn, sa fyrbarnsma­mman Yvonne till HN och fortsatte:

– Känslorna i samband med en förlossnin­g glömmer en mamma aldrig. De kom tillbaka nu. Allt var underbart.

 ??  ?? NUMMER ETT. Yigit Sola trivs på gymnasiet i Lund, där pappa bor, men är hos mamma i Falkenberg under julen.
NUMMER ETT. Yigit Sola trivs på gymnasiet i Lund, där pappa bor, men är hos mamma i Falkenberg under julen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden