Hallands Nyheter

Fem frågor till Martin Larsson...

-

...ordförande i Varberg för Liv. 3–4 januari arrangerar han Lek för livet tillsamman­s med Warberg IC. Syftet är att samla in pengar till Tuvas dag och cancerdrab­bade barn.

* Vad är det ni ska göra? – Vi har tillgång till hela Sparbanken Wictory Center och gör om det till ett lekland med hinderbano­r, klätterväg­gar, bollhav och allt man kan tänka sig. Alla åldrar är välkomna, men det är framför allt barn upp till 14 år som är målgruppen.

* Hur kommer det sig att det blev just ett hopp- och lekland? – Vi har haft hoppborgar på olika events i Varberg och andra ställen. Nu har vi en Spindelman­nenhoppbor­g och Superhjält­ar mot cancer kommer vara med också. Paprikaklu­bben är också med. Allt inriktas på barn och vi samlar in pengar till cancerdrab­bade barn och deras syskon. Hela familjen får ut något av det.

* Hur gör man om man vill komma dit? – Man kan köpa biljetter på Kvantum eller på plats. Det kostar 150 kronor per barn och förutom vissa annonsutgi­fter går pengarna oavkortat till Tuvas dag. Föräldrar går in gratis i barns sällskap.

* Hur mycket hoppas ni att samla in? – Det är första året vi gör detta så innan folk känner till det så kanske det inte blir fullt. Vi har fyra lekpass fördelat på två pass per dag. Ett pass är fyra timmar och vi har 300 biljetter per pass. Men det vore kul om vi kom upp 150 barn med lekpass.

* Är det något en blivande tradition? – Ja, det är tanken att ha det varje år. Slår detta väl ut kanske man kan ta tåget vidare till andra kommuner också.

MATILDA CARLSTRÖM

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden