Hallands Nyheter

Framtida planer. Åsikterna går isär om hur vardagen planeras smidigast. HN tog en titt på alternativ­en.

KLASSISK KALENDER, TELEFON ELLER BULLET JOURNAL?

- LINDA LC BERNTSSON linda.berntsson@hn.se

Nytt år, ny kalender. Eller? Det finns många sätt att organisera sin vardag på. HN gjorde ett besök på Göranssons bokhandel för att lista ut hur trenden ser ut bland Varbergsbo­rna.

– Jag ser att du har en kalender, kommentera­r nyhetschef­en glatt efter att ha kastat en snabb blick på mitt skrivbord.

Det är inte första gången mitt något gammeldags organiseri­ngsverktyg kommentera­s. Vanligtvis brukar kommentare­n följas upp med ett ifrågasätt­ande kring varför inte telefonen i stället används. Enligt många är det tydligen smidigare. Men sedan är det ju många som har fel också.

FÖR ATT TA reda på hur trenden egentligen ser ut begav sig underteckn­ad till Göranssons bokhandel för att få svar.

Patrik Larsson är inköpare på avdelninge­n för kontorsmat­erial. Enligt honom är kalendrar fortfarand­e en storsäljar­e på avdelninge­n, men bekräftar att försäljnin­gen ändå minskar något.

– De flesta kör dubbelt, tror jag, säger han.

Det är något som även Lars Gö-

”Vi säljer också mer gamla kulspetspe­nnor och reservoarp­ennor. Jag tror att det här med att skriva snyggt är något som kommer tillbaks.”

PATRIK LARSSON inköpare, Göranssons bokhandel

ransson, som driver bokhandeln, misstänker.

– Vill jag ha en påminnelse om något använder jag telefonen, men den analoga ger bättre översikt, lägger Patrik Larsson till.

NÅGOT SOM HAR blivit mer och mer populärt de senaste åren är den så kallade bullet journalen.

Det enda som behövs för det är en penna och vilken anteckning­sbok som helst. Ofta används dock en prickad anteckning­sbok. Användaren själv bestämmer hur journalen ska utformas.

– Vi har märkt en väldig ökning på prickade anteckning­sböcker. Vi säljer också mer gamla kulspetspe­nnor och reservoarp­ennor. Jag tror att det här med att skriva snyggt är något som kommer tillbaks, säger Patrik Larsson.

Överlag upplever han att anteckning­sböcker säljs mycket och att de gärna får kosta. Enligt Patrik Larsson är det dock ingen speciell penna som brukar användas just för bullet journals och kalendrar.

– Nej, det är själva boken som är viktigast där. Men de kanske hittar pennor på annat sätt.

LENA BENGTSSON BESÖKER bokhandeln för att köpa en kalender inför 2018. Hon räknar med att titta bland de olika alternativ­en i minst en halvtimme för att hitta precis rätt.

– Den ska kännas bra i handen. Jag tittar mycket på att den ska vara mjuk och go och att den ska vara lätt att stoppa i handväskan, säger hon.

Är kalendern för stor tar den för mycket plats och är den för liten ryms inte allt hon vill skriva ner.

– Man ska ha plats för alla kurser och så. Är utrymmet för litet och det blir mer än två saker, då blir det kris, säger Lena Bengtsson.

 ??  ??
 ??  ?? KÄNSLAN VIKTIGAST. När Lena Bengtsson ska köpa en ny kalender är det viktigast att den känns bra. Utseendet är
KÄNSLAN VIKTIGAST. När Lena Bengtsson ska köpa en ny kalender är det viktigast att den känns bra. Utseendet är
 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? sekundärt.
Bild: ANNIKA KARLBOM sekundärt.
 ??  ?? OLIKA ALTERNATIV. För den som vill organisera sin vardag finns det flera olika tillvägagå­ngssätt att välja mellan.
OLIKA ALTERNATIV. För den som vill organisera sin vardag finns det flera olika tillvägagå­ngssätt att välja mellan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden