Hallands Nyheter

GÅR SOM TÅGET.

Frillesås BK tog sin nionde seger i Bandyallsv­enskan efter 3-2 mot Åby/tjureda och är därmed fortsatt serieledar­e.

- MATTIAS NILSSON mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 42

På övertid jagade Åby/tjureda kvittering och fick drömläge på en hörna. Men en mur av Fbk:are stod i vägen. Samtidigt som Christian Axelsson slängde ut sitt ena benskydd.

– Ja, jag var på den så klart. Det var gött att få göra någon räddning, sa Christian Axelsson samtidigt som han såg ut att ha skräp i sitt ena öga.

FRILLESÅS KLARADE PÄRSEN och vann med uddamålet. Och man nollade skyttekung­en Filip Brynge som gjorde fyra mål på Annan- dagen när FBK föll. Grövsta missen skedde från straffpunk­ten i 62:a när FBK ledde med 3–1.

– Han satte ju en straff i mitt vänstra kryss senast. Och det var många psykningar innan han skulle skjuta, att han skulle lägga den på samma ställe. Han ändrade sig och då brukar man skjuta utanför. Så du ”tjötade ner” honom? – Jag och gubbarna utanför. Brynge sköt säkert en halv meter över och då ekade kvällens högsta jubel på arenan vilket bekräftade att skadeglädj­en är den sanna äkta glädjen.

I OFFENSIVEN VAR det Adrian Emretsson som visade vägen för FBK. På två fasta situatione­r gjorde han mål. Först på hörna och sedan 2–1 på straff som Mattias Johansson ordnade sedan han snurrat upp tre motståndar­e och blev bryskt stoppade av lagkaptene­n Pontus Sjölund.

3–1 i början av andra halvlek av påpasslige Calle Johansson var precis det Frillesås BK behövde för att till slut hålla undan i en match där tung blöt ”bomull” föll från skyn.

Matchfakta

Målen: 1-0 (6) Adrian Emretsson, hörna, 1-1 (12) Filip Fransson, 2-1 (40) Adrian Emretsson, str, 3-1 (52) Calle Johansson, 3-2 (71) Filip Fransson. Domare: Andreas Svensson Publik: 334.

Ett tag var domarteame­t med Andreas Svensson i spetsen inne på att köra 3x30 i stället för två halvlekar. Efter segern sa kapten Victor Wareborn: ”Det kanske blir Elitserien i alla fall”.

– Det var lite ironiskt sagt med tanke på hur dåligt vi spelade på Annandagen. Nu var vi i alla fall med i skallarna, sa Victor Wareborn och fortsatte:

– Första fem såg bra ut, men sen

”Kungälv är välkomna på onsdag då ska vi smiska på dem”

VICTOR WAREBORN, LAGKAPTEN I FRILLESÅS BK

blev det ospelbart och nästan bara skottning. I andra var det ”curlingis”, bollen hoppade till mycket och vi brände mycket på hörnor. Men vi är bättre än dem i dag faktiskt och det var rättvist att vi fick två pinnar.

Nu var det inte bara Filip Brynge som brände. Frustratio­nen fanns också hos Fredrik Brandin som hade minst tre bra lägen att näta. Samtidigt var juniormålv­akten Victor Birgersson het som lava – igen.

– Han räddar dem lite i Åby med tycker jag och i första när vi har trycket gör han fem kanonräddn­ingar, sa Wareborn.

I OCH MED segern behåller Frillesås sin serieledni­ng. Jagande konkurrent­er som Nässjö, Lidköping och Gripen/trollhätta­n vann. Däremot förlorade Falu BS mot Peace & Love City.

– Att vara serieledar­e känns bra. Vi har ju några hemmamatch­er nu och där är vi stabila. Det ger dessutom extra energi då man vet att man slipper åka iväg. Kungälv är välkomna på onsdag då ska vi smiska på dem, lovade Victor Wareborn som passade på ämnet nyårslöfte.

CHRISTIAN AXELSSON funderade dock en halv sekund och sa sedan:

– Det är väl att släppa in färre bollar, men det är ganska tacksamt med det försvaret vi har.

 ??  ?? SÄKER SISTA UTPOST. Christian Axelsson var duktig i Frillesås mål när laget besegrade Åby/tjureda med 3-2. Fredrik Brandin (längst upp till höger) hade dock en tung eftermidda­g med många
SÄKER SISTA UTPOST. Christian Axelsson var duktig i Frillesås mål när laget besegrade Åby/tjureda med 3-2. Fredrik Brandin (längst upp till höger) hade dock en tung eftermidda­g med många
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? MÅLJUBEL. Frillesås spelare jublar efter 3–1-målet av Calle Johansson.
Bild: KRISTER ANDERSSON MÅLJUBEL. Frillesås spelare jublar efter 3–1-målet av Calle Johansson.
 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ??
Bild: KRISTER ANDERSSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden