Hallands Nyheter

Varberg kan få Musikhjälp­en

- CECILIA EKHAGE

”Det ska finnas ett engagemang i från staden och det har vi verkligen märkt att det finns i Varberg.” PÄR NORDAHL,

Projektled­are Musikhjälp­en

Tack vare ett stort lokalt engagemang kan det bli Varberg som står som värd för Musikhjälp­en 2018.

Som HN tidigare har skrivit om så kan det i år bli Varberg som står som värdstad för Musikhjälp­en. Arrangören har varit på plats och är nöjd med förutsättn­ingarna.

– Här finns ett vackert torg, stort och fint. Så ja, det skulle funka, säger Pär Nordahl som är projektled­are för det mobila musikarran­gemanget.

Han vill inte dra på för stora växlar eftersom man befinner sig i ett så tidigt skede av projektet, men tillstår ändå att Varberg finns med som en av cirka 20 städer man har valt att titta närmare på. En stor anledning till det är den alternativ­a musikhjälp i form av en glasbur som placerades utanför Stadshotel­let i december. Den visar på ett tydligt intresse i från Varbergs håll att vilja engagera sig, menar Pär Nordahl.

– Vi tycker att det är en positiv egenskap att staden vill ha oss hit. Det ska finnas ett engagemang i från staden och det har vi verkligen märkt att det finns i Varberg.

Även Halmstad har fått besök av projektled­aren men däremot inte Falkenberg eller Kungsbacka. Vilka övriga städer som konkurrera­r med Varberg om årets värdskap vill Pär Nordahl inte avslöja.

– Vi för en omfattande dialog med våra lyssnare på sociala medier men vi offentligg­ör inte staden förrän i maj. När vi släpper staden så vill vi att det ska vara en överraskni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden