Hallands Nyheter

Tillbaka.

Efter en ny svår knäskada är Zlatan Krizanovic redo att hjälpa FFF tillbaka till Allsvenska­n.

- SIMON CARLSSON simon.carlsson@hn.se 010-471 53 27

Vi spolar tillbaka bandet ungefär ett år. Falkenberg­s FF är tillbaka i Superettan efter tre allsvenska säsonger. Zlatan Krizanovic har under vintern kritat på ett nytt tvåårskont­rakt och kände sig starkare än någonsin.

– Jag kände mig så jäkla stark. Jag lovade Hasse (Eklund) att jag skulle vinna Superettan­s skytteliga förra året, säger Krizanovic.

Men på en träning i slutet av januari var olyckan framme – igen! Anfallaren, som redan hade missat två och en halv säsong av sin fotbollska­rriär på grund av korsbandss­kador, fastnade i gräset och föll ihop.

– Jag trodde att det var mer än bara korsbandet, det kändes som att knäet exploderad­e. Jag trodde att korsband, ledband och menisk gick sönder; alltihop.

ÅTERIGEN VAR DET ”bara” korsbandet som gick sönder. Men säsongen var förstörd.

– De förra gångerna var det att bara ta sig tillbaka, jag såg det bara som vanliga skador. Nu kände jag mig starkare än någonsin och bättre än någonsin fotbollsmä­ssigt. Vi hade något bra på gång, så när det hände så fanns det tankar om att sluta, säger han och fortsätter:

– Det var kanske en vecka som jag var nere. Sedan vaknade jag upp en morgon och bestämde mig. ”Jag har gjort det tre gånger förut så varför skulle det inte gå en gång till”. Jag bestämde mig för att jag skulle tillbaka. Vad är det som driver dig att komma tillbaka varje gång?

– Jag vill sluta med fotboll när jag

Efter att ha fått ytterligar­e en säsong spolierad på grund av korsbandss­kada är Zlatan Krizanovic tillbaka på planen. – Den här gången hade jag tankar på att sluta, säger han.

känner mig klar med det. Jag har i princip satsat på det här sedan jag var fyra år. När jag känner att jag vill gå vidare med annat, då slutar jag. Inte för att ett jävla knä tvingar mig till det.

Hur har 2017 varit för dig?

– Många gånger har det varit tufft, framförall­t när vi har spelat matcher. Jag har ju varit med i omklädning­srummet efter varje match och det är klart att jag är glad efter en vinst, men det är inte samma glädje som de som har spelat känner. Och förlorar vi eller spelar dåligt så blir man frustrerad på läktaren för man kan inte göra någonting.

REHABILITE­RINGEN HAR GÅTT något långsammar­e än förut för Zlatan Krizanovic, men det har varit ett medvetet val. Dessutom nästan tvunget då han var tvungen att låta kirurgen öppna mer än bara ett knä.

– Det fanns inga senor kvar att använda i det högra så vi fick ta knäskålsse­nan i det vänstra och göra ett korsband av det. Jag gick runt och skämtade med grabbarna i höstas om att jag skulle vara med ifall det hade blivit kval. Det hade jag inte, men klart att jag hade kunnat stressa mer.

Klarar du en knäskada till? – Vi har valt att inte prata om det, jag och mina läkare. Det ska inte finnas i våra tankar, så jag vet inte om det finns möjlighet att exempelvis få ett nytt korsband.

Krizanovic tränat på egen hand tillsamman­s med FFF:S assisteran­de tränare Tobias Tuvesson.

– Jag har tränat med Tuvesson hela december och är rätt trött på honom, jag orkar inte höra mer på hans röst, skrattar Zlatan.

– Nej men det ska bli kul att träna med ett lag igen och framförall­t att få spela fotboll igen. Allt träning vi gör är ju för att få spela fotboll.

Krizanovic poängterar hur tacksam han är mot Falkenberg­s FF och att de valt att satsa vidare på honom trots alla skadeprobl­em.

– Jag mår bra här, jag har dragit korsbandet tre gånger i Falkenberg och ändå är jag fortfarand­e kvar, det är inte många andra klubbar som hade behållit mig i det läget. Jag vill komma tillbaka i full form som tack för allt som FFF har gjort för mig.

 ??  ?? REVANSCHSU­GEN. Zlatan Krizanovic vill betala tillbaka FFF för allt förtroende genom att briljera på planen under 2018.
REVANSCHSU­GEN. Zlatan Krizanovic vill betala tillbaka FFF för allt förtroende genom att briljera på planen under 2018.
 ??  ??
 ?? Bild: OLA FOLKESSON ??
Bild: OLA FOLKESSON
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden