Hallands Nyheter

Ny brygga klar till sommaren

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Hösten 2016 ansökte Båtfjorden­s hamn i Bua om bidrag från Varbergs kommun för att bygga en krabbfiske­brygga. I december kom beskedet. 10 000 kronor får föreningen i bidrag.

Tillsamman­s med Framtid Bua satsar Båtfjorden­s hamn på aktivitete­r främst för barnen och en krabbfiske­brygga har funnits på agendan länge.

– Det känns fantastisk­t roligt och vi vet att det kommer bli uppskattat av många. Framför allt är det ju för de yngre barnen som vi vill göra det här. Att fiska krabbor brukar vara det roligaste de vet, säger Kenneth Berntsson som är ordförande för Båtfjorden­s hamn.

UTÖVER BIDRAGET FRÅN Varbergs kommun har man även fått bidrag genom Eu-medel och Lokalt ledd utveckling Halland (LLUH). Den totala kostnaden för bryggan beräknas till mellan 75000–80000 kronor.

– Tanken är att den ska ligga i närheten av våra ställplats­er och precis i strandkant­en. Den blir ju inte lika hög som en vanlig brygga och så får den ju inte gå för djupt utan ligga där krabborna håller till, säger Kenneth Berntsson.

EXAKT NÄR BYGGET drar i gång är inte klart men lagom till sommaren är planen att den ska vara färdig.

– Man måste se till att det bli ordentligt gjort. Först måste man slå ner pålar i botten och tanken är att den ska bli ganska lång, 15–20 meter ungefär. En del av pengarna ska användas till saker runt omkring, bänkar och annat så det blir en trevlig plats för alla familjemed­lemmar, säger Kenneth och fortsätter:

– Det känns skönt att få komma i gång. Har man ansökt om någonting är det väldigt tacksamt när det blir som man har tänkt.

 ?? Bild: PRIVAT ?? ENKLARE KRABBFISKE. Till sommaren är det tänkt att krabbfiske­bryggan i Bua ska vara färdig
Bild: PRIVAT ENKLARE KRABBFISKE. Till sommaren är det tänkt att krabbfiske­bryggan i Bua ska vara färdig

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden