Hallands Nyheter

Gekås nya höghus byggs av lokal firma

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Det blir det lokala företaget Peterson & Hansson som kommer att anlägga Falkenberg­s nya höghus på Halmstadvä­gen.

Peterson & Hansson Byggnads AB tog hem kontraktet och kommer nu att bygga det nästan 60 meter höga höghuset på Halmstadvä­gen i Falkenberg.

– Det är ett stort kontrakt och det är alltid trevligt att vara med på hemmaplan. Vi jobbar gärna på de orter som vi represente­rar, säger Johnny Hansson, en av delägarna på Peterson & Hansson.

DET ÄR INTE första gången som företaget får ta sig an hus på höga höjder.

– Vi har ju erfarenhet eftersom vi har byggt ett 16-våningshus i Halmstad innan. Så det är en fördel för oss. Och vi bygger ju lägenheter och lokaler annars med, säger Johnny Hansson. Kommer det här innebära nyanställn­ingar för er?

– Om det finns möjlighet att anställa fler så är det inte omöjligt. Men som arbetsmark­naden ser ut i dag så finns det inte så mycket

”Vi har ju lite erfarenhet eftersom vi har byggt ett 16våningsh­us i Halmstad innan. Så det är en fördel för oss”

JOHNNY HANSSON delägare Peterson & Hansson

snickare. Men det här innebär kanske att man får säga nej till andra projekt.

Peterson & Hansson, med huvudkonto­r i Falkenberg, har runt 190 anställda i företaget i dag. Förutom Falkenberg har de mindre kontor i Halmstad, Varberg och Laholm.

DET ÄR GEKÅS som är ägare av höghuset som ska bli 16 våningar högt och ha 135 lägenheter. Majoritete­n av lägenheter­na kommer bli tvåor och treor, berättar Boris Lennerhov, vd för Gekås.

– De mindre lägenheter­na är mellan 55 och 65 kvadratmet­er. Treorna kommer ligga på mellan 75 och 85 kvadrat, säger han. Vad kommer hyrorna ligga på?

– Det är inte klart, det görs i förhandlin­gar med Hyresgästf­öreningen. Men man ser på priset på allmännytt­an och anpassar sig efter det och tittar på standarden på lägenheten. Men man är angelägen om att inte passera vissa gränsvärde­n, människor måste ju ha råd att betala sin hyra.

Bygget planeras starta i april i år och vara klart vid årsskiftet 2019/2020 med inflyttnin­g i början av 2020.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden