Hallands Nyheter

Varbergs Bois testar flera unga talanger

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 42 mattias.nilsson@hn.se

Varbergs Bois FC kommer testa mycket ungt den första veckan. – Vi vill börja med våra egna ungdomar underifrån, säger sportchefe­n Kujtim Bala. Bland andra kommer Victor Strömberg synas.

Sju spelare från Bois U19lag kommer finnas med på första träningen på torsdag eftermidda­g.

– Det handlar om mixat lag i träning tillsamman­s med våra seniorspel­are. Det finns några i U19-laget som måste få besked, om att bli uppflyttad­e till a-laget eller om de ska söka sig vidare till någon annan klubb.

– NU FÅR de en chans att visa upp sig för de nya tränarna så vi inte missar någon, säger Kujtim Bala.

Bland dem finns ett intressant namn - Victor Strömberg.

– Ja, jag ska bjuda in Victor. Han har haft ett a-lagskontra­kt innan, men jag har sett honom för lite. Därför är det på sin plats att vi får se honom. Någonstans så är han ju ändå vår egen, menar Bala som också berättar att han börjat förhandla med Peter Nyström.

– Vi pratades vid senast i går (läs tisdag), men har inte kommit fram till något.

Peter Nyström fortsätter dock inte som lagets fystränare.

– Det kan jag säga. Ingen spelare kommer ha hand om fysträning­en. Den har våra tränare ansvar för.

Lokala spelare som Labinot Syla, Arbios Mzi och Pierre Tillman har alla inbjudits till provtränin­g med Bois, men de dyker upp senare.

– De kommer till oss från och med måndag nästa vecka. Vi vill inte vara för många i början. Det är den linjen och vägen vi kommer köra.

 ?? Bild: CARL SANDIN ?? FÅR NY CHANS. Victor Strömberg kommer få en chans att visa upp sina kunskaper inför nya tränaren Joakim Persson.
Bild: CARL SANDIN FÅR NY CHANS. Victor Strömberg kommer få en chans att visa upp sina kunskaper inför nya tränaren Joakim Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden