Hallands Nyheter

Lärare hög på jobbet – varnas

-

En lärare i Varbergs kommun kom drogpåverk­ad till jobbet. Nu får läraren en skriftlig varning av kommunen. Skolans rektor: ”Jag fick det till mig att det var något som inte stod rätt till”.

En lärare i Varbergs kommun får en skriftlig varning av kommunen efter att personen kommit drogpåverk­ad till jobbet.

Varbergs kommun har gett en skriftlig varning till en lärare på en skola i kommunen. Anledninge­n är att läraren under förra året ertappades med att vara påverkad av cannabis under arbetstid. Det var nyhetsbyrå­n Siren som var först med att berätta om händelsen och i den skriftliga varningen skriver skolans rektor bland annat att ”det är inte acceptabel­t att du uppträder drogpåverk­ad under arbetstid. I Varbergs kommun råder nolltolera­ns mot droger. Elever ska känna sig trygga, och föräldrar måste kunna känna ett förtroende för dem som arbetar i skolan”.

REKTORN PÅ DEN aktuella skolan säger att man ser allvarligt på det som inträffat.

– Jag fick det till mig att det var något som inte stod rätt till. Vi följde alla rutiner som finns och det uppdagades då att det stämde.

”Det här är en engångshän­delse som vi har reagerat och agerat på”

SKOLANS REKTOR

Det här är en engångshän­delse som vi har reagerat och agerat på. Men det här får inte upprepas, säger rektorn.

Händelsen inträffade under första halvan av 2017.

– Vi har haft många samtal kring detta efter händelsen. Exakt vad vi har gjort i det här fallet behöver jag inte gå närmare in på. Men en skriftlig varning tydliggör en markering till den som får varningen att det här inte får upprepas.

Har eleverna påverkats på något sätt?

– Inte som kommit till min kännedom. Det var inte via eleverna som jag fick kännedom om detta, det var av en annan orsak.

Jobbar läraren kvar på skolan?

– Ja. Det här är som sagt en engångshän­delse och det har varit många samtal. Det viktiga är att det gäller att agera när det finns misstanke om att något inte stämmer, säger rektorn.

I DEN SKRIFTLIGA varningen står det att läraren får en möjlighet att korrigera beteendet och att ”upprepad misskötsam­het kan leda till att anställnin­gen avslutas”. Läraren har haft möjlighet att yttra sig i ärendet och en överläggni­ng med lärarens fackliga organisati­on har genomförts.

 ?? JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se ??
JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden