Hallands Nyheter

Den tillfällig­e skolchefen får stanna

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Kommunstyr­elsen har förlängt kontraktet med den tillfällig­e skolchefen i Falkenberg fram till början av april. På fredag går ansöknings­tiden ut för dem som vill bli skolchef i Falkenberg.

Svante Tolf som är tillförord­nad chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen har fått sitt kontrakt förlängt. Ansöknings­tiden för en permanent lösning går ut på fredag.

När Falkenberg­s kommun avsatte den förre skolchefen i höstas var det viktigt att snabbt hitta en tillfällig lösning.

Svante Tolf som bland annat varit rektor på Tångaskola­n och Apelskolan erbjöd sina tjänster. Kommunen tackade för erbjudande­t och Svante Tolf som numera är bosatt på Lidingö och har sommarstäl­le i Långasand var på plats i mitten av september.

Svante Tolf är egen företagare och inte anställd av kommunen. Därför skulle tjänsten ha upphandlas, enligt lagen om offentlig upphandlin­g. När det gällde tillsättan­det av den tillfällig­a tjänsten som chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen använde sig kommunen dock av en möjlighet som finns att göra en direktupph­andling. Så kan man göra när det rör sig om belopp som understige­r 534 890 kronor.

OM SVANTE TOLF hade arbetat heltid sedan han tillträdde hade det inneburit att det beloppet uppnåtts någon gång under februari, eftersom Svante Tolf debiterar Falkenberg­s kommun 650 kronor i timman. När kommunstyr­elsen sammanträd­de på tisdagen förlängde politikern­a Svante Tolfs kontrakt till och med den 31 mars, dock längst till dess en tillsvidar­eanställd förvaltnin­gschef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen rekryterat­s.

– Det är viktigt att detta sköts på rätt sätt. Eftersom Svante Tolf inte arbetat heltid och med tanke på att det varit ledigheter i samband med jul- och nyårshelge­n så håller vi oss inom beloppet för direktupph­andling, förklarar kommunråde­t Marilouise Wernersson (C).

På fredag går ansöknings­tiden ut för dem som kan tänka sig att efterträda den förre chefen för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen som fick lämna sin tjänst den 1 september förra året.

BESLUTET OM VEM som ska bli ny förvaltnin­gschef tas troligen i början av mars. De kandidater som väljs ut kommer att intervjuas av tre olika grupper, en med politiker från kommunstyr­elsen och barn- och utbildning­snämnden, en grupp med representa­nter från de fem största fackliga organisati­onerna och en grupp med tjänstemän från barn- och utbildning­sförvaltni­ngens ledningsgr­upp.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? SKOLCHEF. Svante Tolf är tillförord­nad chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen.
Bild: OLA FOLKESSON SKOLCHEF. Svante Tolf är tillförord­nad chef för barn- och utbildning­sförvaltni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden