Hallands Nyheter

Nakenbad får fri sikt efter röjning

- STAFFAN GUSTAFSSON 010-471 54 25 staffan.gustafsson@hn.se

”I samband med att vegetation­en togs bort så insåg man att planket var för lågt, så det kommer att höjas.”

”Som en catwalk för nyfikna karlar att titta på”. Så beskrivs damernas nakenbad i en av många upprörda reaktioner efter att kommunen röjt ned vegetation­en vid Skarpe Nord.

Vegetation­en vid damernas nakenbad Skarpe Nord är borta och det råder i det närmaste fri sikt in mot bryggan för den som passerar på strandprom­enaden norr om bastun. Tilltaget har väckt reaktioner på sociala medier och frågan som ställs är om damernas nakenbad numera ska betraktas som ett ”allmänt nöje”.

CECILIA FREDERIKSE­N, stadsträdg­årdsmästar­e

– FÖRKLARING­EN ÄR att det stora träd som stod på platsen var i så dåligt skick att man var tvungen att såga ned det. Då passade vi också på att beskära vresrosen och övrig vegetation som växer där och som med jämna mellanrum behöver föryngras, berättar Cecilia Frederikse­n som är stadsträdg­årdsmästar­e på Varbergs kommun.

FÖLJDEN HAR ALLTSÅ blivit att det råder fri sikt in mot nakenbadet. Men en lösning är på väg, enligt Cecilia Frederikse­n.

– I samband med att vegetation­en togs bort så insåg man att planket var för lågt, så det kommer att höjas. Ett samtal är inlett med en entreprenö­r och det kommer att vara klart senast till sommaren. Och om något år kommer vresrosen att vara tillbaka på samma höjd som tidigare.

Beslutet att ta bort den gamla pilen har dock en baksida, menar Frederikse­n.

– Gamla halvdöda och döda träd är bra ur biologisk synpunkt. Men i det här läget kunde vi inte behålla trädet. Och vi kan inte gärna låta ett nedsågat träd ligga kvar intill strandprom­enaden, säger hon.

 ?? Bild: ANNIKA KARLBOM ?? INGET INSYNSSKYD­D. Bryggan vid damernas nakenbad är nu lite väl synlig från strandprom­enaden.
Bild: ANNIKA KARLBOM INGET INSYNSSKYD­D. Bryggan vid damernas nakenbad är nu lite väl synlig från strandprom­enaden.
 ??  ?? GICK INTE BEHÅLLA. Beslutet att ta bort den gamla pilen har väckt starka reaktioner.
GICK INTE BEHÅLLA. Beslutet att ta bort den gamla pilen har väckt starka reaktioner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden