Hallands Nyheter

Alexander Johansson har gjort sitt klubbval

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se

”Det är kul att komma till en klubb som verkligen vill ha dit mig.”

ALEXANDER JOHANSSON

Alexander Johansson har varit eftertrakt­ad under vintern. Men nu har yttern gjort sitt val. – Jag har bestämt mig för Tvååker, det är där jag vill spela 2018, säger Johansson.

HN har tidigare berättat om att Ullareds Alexander Johansson provtränat med både Falkenberg­s FF och Tvååker. FFF tackade nej till den offensive yttern och valet stod sedan mellan Tvååker och Ullared.

TILL SLUT BESTÄMDE Johansson sig för en flytt.

– Jag har haft väldigt många samtal med olika personer i Tvååker. De har varit på mig sedan säsongen slutade, det är kul att komma till en klubb som verkligen vill ha dit mig, säger han.

En annan sak som lockar är chansen att få mäta sig med allsvenska backar i Svenska Cupen.

– Det hade varit jäkligt häftigt att få vara med i cupen, speciellt som underdogs mot så stora lag, säger Johansson om cupmotstån­darna Örebro, IFK Norrköping och Helsingbor­g.

Men eftersom frimånaden är över är det inte bara för Alexander Johansson att skriva på. Ullared har så kallad förhandlin­gsrätt gällande honom.

– Jag kan tyvärr inte säga så mycket om hur det går, vi för diskussion­er med Ullared, säger Tvååkers sportchef Niklas Svennmyr och fortsätter.

– DET ÄR egentligen inte bara Ullared som är inblandade, alla klubbar som Alexander spelat i mellan 12-21 års ålder har rätt till utbildning­sbidrag. Det kan mycket väl hamna över vår budget.

Alexander Johansson har represente­rat flera klubbar i Falkenberg. Förutom Ullared har han, bara under de senaste fem åren, represente­rat Stafsinge, Vinberg och Skrea.

– Antal klubbar som har rätt till utbildning­sbidrag spelar egentligen ingen roll, men olika klubbar resonerar på olika sätt gällande bidraget, säger Svennmyr.

Utbildning­sbidraget gäller för spelare som byter klubb upp till 23 års ålder. Nästa år fyller Johansson 24.

– Det kan bli en rätt så rejäl slant och det är jag inte säker på att vår budget mäktar med. Ibland får man blunda för duktiga lokala spelare i åldern 20-23 för de blir för dyra. Samtidigt som jag förstår klubbarna, vi vill ju också ha betalt för de vi utbildar, säger Svennmyr.

 ??  ??
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? HAR BESTÄMT SIG. Ullareds Alexander Johansson vill spela för Tvååker kommande säsong. Nu ska bara det ekonomiska också klaras av; det är en del klubbar som kan tänkas vilja ha utbildning­sbidrag för Alexander.
Bild: ROBERT BOMAN HAR BESTÄMT SIG. Ullareds Alexander Johansson vill spela för Tvååker kommande säsong. Nu ska bara det ekonomiska också klaras av; det är en del klubbar som kan tänkas vilja ha utbildning­sbidrag för Alexander.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden