Hallands Nyheter

Man slog och sparkade vårdare på boende

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

En man döms till skyddstill­syn efter att han misshandla­t vårdare på ett gruppboend­e.

Den dömde mannen, som är född 1980, bodde på ett gruppboend­e i Varbergs kommun. En vårdare, som arbetade på boendet, har i förhör berättat att när mannen kom till boendet uppträdde han hotfullt och var påverkad. Han beordrades då att gå in på sitt rum.

Därefter hörde en annan vårdare, som befann sig i ett närliggand­e rum, att det uppstod tumult och såg att det låg glassplitt­er och stolar slängda på golvet.

NÄR VÅRDAREN FÖRSÖKTE få in mannen på sitt rum ska mannen ha slagit vårdaren i ansiktet med flera slag och sparkat hen på benet. Mannen ska även ha gett en annan vårdare ett slag i ansiktet så att personen föll till marken.

Händelsen inträffade i juni 2017. Utöver misshandel­n orsakade han skador för drygt 8 000 kronor när han krossade fönstret på gruppboend­et.

Utöver det har han tre gånger blivit ertappad med narkotika i centrala Varberg och i början av juli togs han med kniv på allmän plats.

MANNEN SJÄLV SÄGER att han inte minns händelsern­a på boendet eftersom han var påverkad av tabletter och alkohol och därför varken förnekar eller erkänner han brottet. Mannen förekommer sedan tidigare i belastning­sregistret och dömdes 2016 för ringa narkotikab­rott.

Nu döms han till skyddstill­syn för ett fall av våld mot tjänsteman, skadegörel­se, tre fall av ringa narkotikab­rott och brott mot knivlagen. Han frikänns från ett fall av våld mot tjänsteman men ska betala skadestånd på 5 000 kronor till vårdaren som han slog upprepade gånger i ansiktet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden