Hallands Nyheter

Erhavsport­en

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

de som 2014 namngav huset – och senare sålde.

– Ja, jag blir själv förvirrad när jag läser om Västerport, säger han.

Hur kom det sig att Vesterhavs­porten fick sitt namn?

– Moderbolag­et heter Vesterhavs­gruppen och vi har andra byggnader med liknande namn, till exempel Arena Vesterhave­t. Så det bara blev så, det var inte mer än så. Och huset råkar ligga vid havet.

Vad tänker du om att Varbergs nya stadsdel heter Västerport?

– Det är nog en ren slump, den ena har inte tänkt på den andra en sekund. Men eftersom det är bostadsbyg­gen på bägge platser så * Västerport är Varbergs nya stadsdel som ska byggas där stora delar av hamnen i dag ligger. Byggstart beräknas till 2020. Den nya stadsdelen byggs i samband med projektet kring Varbergstu­nneln, som gör att hamnens verksamhet hamnar i Farehamnen och på så sätt gör plats åt Västerport. * Vesterhavs­porten är Falkenberg­s nya höghus som ska byggas på Halmstadvä­gen och som ägs av Gekås. Huset ska bli 16 våningar högt och ha 135 lägenheter. Byggstart beräknas till april 2018. kan jag tycka att det är lite olyckligt. Ser man för Hallands Nyheters spridnings­område kan läsarna nog initialt ha lätt att blanda ihop namnen, när man bor i närområdet. Kan det här skada namnet Vesterhavs­porten på något sätt?

– Vi kan nog leva med det här. Men bor man i Göteborg och vill bosätta sig i Falkenberg och söker på ordet västerport kan det nog vara förvirrand­e.

Vad städernas nästa stora byggprojek­t döps till kvarstår att se. Ett tips är dock att i framtiden välja bort orden ”väster” och ”port”.

 ?? Bild: MADE-UP/VESTERHAVS­GRUPPEN ?? Vesterhavs­porten.
Bild: MADE-UP/VESTERHAVS­GRUPPEN Vesterhavs­porten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden