Hallands Nyheter

Hinderbana ska förbättra skolmiljö

- JENNIE PERSSON 010-471 50 26 jennie.persson@hn.se

Det byggs en ny hinderbana på Tångaskola­ns område. – Det här är ett jättespänn­ande projekt, säger idrottslär­aren Velizar Janjic.

För två år sedan drog Velizar Janjic, idrottslär­are på Tångaskola­n, igång projektet med hinderbana­n. Han hade under en tid funderat på vad som skulle kunna få eleverna att aktivera sig mer och hur skolans utomhusomr­åde kunde bli bättre.

– Jag tyckte att utemiljön var lite tråkig och vi har funderat på vad man kan göra för att använda området på bästa sätt. Jag ville göra något så att ungdomarna kunde aktivera sig, både under skoltid och på fritiden, säger Velizar Janjic.

GANSKA SNART DÖK idén om en hinderbana upp och efter att pratat med skolans rektor var det bara att sätta igång. Velizar Janjic kontaktade kommunen som äger marken och som godkände hans förslag, samt företag som tillverkar hinderbano­r. När hinderbana­n beräknas stå klar är än så länge inte klart, men Velizar Janjic hoppas att det kan bli till våren.

– Det är en dubbelbana där man kan tävla och utmana varandra. Det går att träna styrka, kondition, balans, smidighet, uthållighe­t – i stort sett allt. Det här en enkel grej men där man ändå får bra kondition, säger han.

KOSTNADEN FÖR hinderbana­n är cirka 200 000 kronor och finansiera­s med hjälp av sponsorpen­gar från Hallands Skolidrott­sförbundet och Falkenberg­s Sparbank. Halva kostnaden står Tångaskola­n själv för och kostnaden för markarbete­t på området står kommunen för. Hur har eleverna reagerat?

– De är nyfikna och tycker att det är spännande, säger Velizar Janjic.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden