Hallands Nyheter

IF Böljan jagar finskt

- MATTIAS NILSSON 010-471 53 15 mattias.nilsson@hn.se

Böljan tappar ett par profiler, men satsar ungt. Dessutom hoppas man på en finsk värvning från Hovås/ Billdal.

Inför andra året i Elitettan har Böljan redan värvat Valinges kapten Johanna Svensson. Nu vill man förstärka ytterligar­e då Franzénsys­trarna Alexandra och Frida tackat nej till fortsatt spel samt även Anneli Bengtsson.

– ANNELI HAR tackat för sig. Hon får inte ihop det med jobbet. Sedan har hon problem med knäet igen, säger tränaren Tobias Barin som tidigare förlorat Maria Nilsson, flytt till Växjö, samt Lovisa Schough som blir tränare i Stafsinge.

Angående Alexandra och Frida Franzén säger Barin:

– Det handlar om jobb kombinerat med fotboll på hög nivå. Tyvärr på damsidan så förlorar man fler spelare än man behåller – på grund av den situatione­n, fortsätter Barin, som kommer få Linda Nöjd bredvid sig som assisteran­de tränare, men något spel blir det inte för mittfältar­en.

LARS JOHANSSON kompletter­ar ledarstabe­n ihop med målvaktstr­änarna Johan Brattberg och Torbjörn Westerhult.

Under Böljans första veckor i träning har man haft besök av en ung tjej vid namn Jasmine från Limhamn Bunkeflos 07:s F19-lag. Plus Eskilsminn­es Kujtime Kurbogaj, 21, som även represente­rat det albanska landslaget i Vm-kval.

– Vi har inget klart än. Sedan kommer det en spelare i slutet av denna månad eller i början av nästa, säger Tobias Barin.

Det handlar om en finsk spelare,

Jessi Hietanen, senast i Hovås Billdal, men hon har även spelat för Ilves, Nicefutis, Honka, HJK och Åland United.

– Hon pluggar i Halmstad, men är i Finland just nu. Därför har hon inte kunnat träna med oss än. Hon har spelat i högsta ligan.

– Jag vet inte om hon gjort någon A-landskamp, men det är möjligt att hon spelat på ungdoms- eller juniornivå.

Hur ser det ut med Tvååkers Stinalisa Johansson?

– Det som är sagt hittills är att hon kommer spela med Tvååker men träna med oss två gånger i veckan. Sedan får vi se vad som händer framöver.

Vad är det ni främst vill ha in i truppen?

– Det som vi hade problem med förra året, framför allt offensiv kvalitet och spets. Där fick vi inte alls till det. Sedan kanske vi har tänkt att formera om lite, få ett annat tryck på det. På backsidan har vi bra spelare, men är lite tunna. Så en offensiv spelare och en defensiv hade varit guld.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? BYGGER NYTT. Tränaren Tobias Barin får Linda Nöjd bredvid sig som assisteran­de tränare när Maria Nilsson flyttar till Växjö.
Bild: ROBERT BOMAN BYGGER NYTT. Tränaren Tobias Barin får Linda Nöjd bredvid sig som assisteran­de tränare när Maria Nilsson flyttar till Växjö.
 ?? Bild: BILDBYRÅN ?? PÅ BÖLJANS RADAR.Jessi Hietanen från Hovås/billdal ska träna med Böljan framöver.
Bild: BILDBYRÅN PÅ BÖLJANS RADAR.Jessi Hietanen från Hovås/billdal ska träna med Böljan framöver.
 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? LÄGGER NED. Jobb och knäproblem ställer till det för Anneli Bengtssons vidare satsning.
Bild: ROBERT BOMAN LÄGGER NED. Jobb och knäproblem ställer till det för Anneli Bengtssons vidare satsning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden