Hallands Nyheter

Central leksaksaff­är läggs ner

- MARIA LOEWEN maria.loewen@hn.se

Leksaksbut­iken BR i Galleria Trädgården läggs ned. Försäljnin­gen har gått sämre än väntat. – Vi har kämpat en längre tid, säger regionchef­en Jonas von Bahr.

20 februari stängs butiken för gott. Därmed försvinner den enda leksaksaff­ären i centrum. Anledninge­n uppges vara sjunkande försäljnin­g. Det danska företagets regionchef, Jonas von Bahr, föredrar att endast svara skriftligt på HN:S frågor.

”Vi har kämpat länge mot dåliga försäljnin­gssiffror. De beror troligen på ökad e-handel och gissningsv­is tar Gekås en hel del av leksaksför­säljningen i upptagning­sområdet”, skriver han. BR är ju den enda leksaksbut­iken i centrum. Borde inte det vara en styrka?

– Så verkar det inte fungera för oss i Varberg. Generellt är cityhandel­n utmanad i de mindre städerna.

Jonas von Bahr berättar i mejlet regionchef BR att BR kämpat mot dålig lönsamhet i ett par år och han beklagar stängninge­n.

”Det är givetvis tråkigt. Dels för att anställda drabbas och för Toytop som koncern, som givetvis vill ha så många butiker som möjligt där vi kan göra barn glada.”

Leksaksbra­nschen i Sverige omsatte drygt 4, 3 miljarder 2016, men e-handeln tar allt större andelar.

– Vi har inte fått siffrorna för 2017 än, men vi räknar med en dipp på ett par procent, säger Jennifer Rydén Englund, vd för Lek och Babybransc­hen.

Den närmaste Br-butiken för Varbergsbo­r ligger i Halmstad.

”Det beror troligen på ökad e-handel.”

JONAS VON BAHR,

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden