Hallands Nyheter

Dom mot Fikru Maru i mars

- ERIK PAULSSON RÖNNBÄCK/TT

Rättegånge­n mot den fängslade svensken Fikru Maru har avslutats i Addis Abeba. Domen ska meddelas den 12 mars.

– Jag har just fått ett meddelande från Addis Abeba att förhandlin­garna har avslutats eftersom åklagaren inte har lyckats hitta sina två vittnen, vilket inte var alldeles överraskan­de, säger hans advokat Hans Bagner.

BAGNER SÄGER ATT det är svårt att säga någonting om chanserna till en friande dom, men att det inte styrker åklagarens sak att han misslyckat­s med att kalla de två vittnena.

– Han hade 28 vittnen att välja på, och han skulle få välja ut två. Ingen av dem har han lyckats få till domstolen, och det finns väl ingenting som talar för att han skulle kunna få det även framöver, säger Bagner.

Domen ska meddelas den 12 mars, bekräftar svenska utrikesdep­artementet. Det är dock möjligt att den skjuts fram om domstolen beslutar att försvaret ska ges möjlighet att komma med egen bevisning för att Maru är oskyldig.

– VI HAR FLAGGAT FÖR att vi inte har någon egen bevisning, det är åklagaren som ska bevisa och den bevisning han har presentera­t är minst sagt otillräckl­ig, säger Bagner.

Fikru Maru anklagas för terrorbrot­t, närmare bestämt för att ha legat bakom ett upplopp och en brand i Kalityfäng­elset.

 ?? Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT ?? TILL STÖD. aemonstrat­ion utanför btiopiens ambassad i ptockholm.
Bild: STINA STJERNKVIS­T/TT TILL STÖD. aemonstrat­ion utanför btiopiens ambassad i ptockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden