Hallands Nyheter

Oväntat mjukt Trumptal i Davos

SCHWEIZ: EFTER HÅRDA ATTACKER MOT MEDIA SÄNKTES TONEN

-

Det kom något enstaka burop från medieuppbå­det i lokalen när Donald Trump klagade på fejkade nyheter.

– Det var först när jag blivit politiker som jag insåg hur vidriga, elaka, ondsinta och falska medierna kan vara, sade han.

I övrigt följde det 15 minuter långa talet en ganska statsmanna­mässig stil, även om Trumps ordval var skarpa ibland.

Nyhetsmäss­igt var innehållet i talet ganska fattigt. Fast många i publiken reagerade när Trump sträckte ut en hand till de så kallade Tpp-länderna – det vill säga de elva Stillahavs­länder, inklusive Japan, som sedan Trump för ett år sedan drog sig ur samtalen om ett stort multilater­alt handelsavt­al kallat TPP gått vidare på egen hand och färdigstäl­lt ett nytt avtal.

– Vi har avtal med flera av Tppländern­a redan. Och vi överväger förhandlin­gar med de andra, antingen var och en för sig eller kanske som en grupp. Det ligger i allas vårt intresse, tillade han.

aet var en discipline­rad president aonald Trump som höll aavosmötet­s avslutning­stal. lch den globala eliten i publiken fick höra en för m•nga oväntat mjuk version av America cirst-politiken.

ERIK BRATTBERG, forskare vid den amerikansk­a tankesmedj­an Carnegie Endowment, noterade som många en nedtonad protektion­ism från Trumps sida.

 ??  ?? EFTERLÄNGT­AT TAL. rpa:s president aonald Trump talade i aavos under g•rdagen.
EFTERLÄNGT­AT TAL. rpa:s president aonald Trump talade i aavos under g•rdagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden