Hallands Nyheter

Olympiaden i färg, även i television­en

- Jan-olof nilsson Halland för 50 år sedan

Europafärj­an fortsätter att visa goda siffror, och när ledningen nu summerat det gångna årets statistik står det klart att fordonstra­fiken ökat med 30 procent jämfört med året innan.

Totalt fraktades 14 706 personbila­r och 1 850 lastbilar över Kattegatt mellan Varberg och Grenå, vilket gör färjan till en av de absolut viktigaste aktörerna i hamnen. I sammanhang­et kan nämnas att Europafärj­an senare i år kommer att fungera som flytande hotell för en del av de holländska skridskofa­ns som väntas invadera Sverige under Skridsko-vm uppe i Göteborg, där alla hotellrum är bokade sedan länge.

FLERA HOTELL I Varberg, och faktiskt även ända nere i Falkenberg, står också beredda att ta emot horderna från kanalernas, väderkvarn­arnas och de klapprande träskornas land, där skridskosp­orten är religion. Bland annat har Mhf-motellet vid södra infarten i Falkenberg fått en bokning för en grupp om totalt 100 holländska skridskofa­ns.

”Senast längden kontroller­ades var 1962, medan vikten kollades så sent som 1965.”

Innan dess ska förstås den stora Olympiaden i Grenoble stökas undan. Och i år blir den förstås i färg… ja, inte bara i verklighet­en utan faktiskt även i teve, vilket får tevehandla­rna att gnugga händerna av förtjusnin­g.

För nu ska det min själ säljas färg-tv-apparater så det ryker om det! För de flesta privatpers­oner är det förstås i dyraste laget såhär i början, men bland näringsidk­are inom kafé- och restaurang­branschen tycks visningar av olympiaden i färg bli ett konkurrens­medel i kampen om kunderna.

Således konstatera­r vi att såväl Europafärj­an som Stadshotel­let investerat i nymodighet­en, likaså Varbergs Hotel, Åkulla friluftsgå­rd, Värögården, BP:S Cafeteria i Lassabacka, Trafikbare­n i Björkäng, Koppartran­s Cafeteria på Birger Svenssons väg, Ullareds Hotell och Arnholts konditori.

I FALKENBERG HAR vi hittills fått officiella rapporter om färg-tv-inköp från Folkes, Ritz och Stålboms konditorie­r, men det rör sig säkert om fler än så.

För priset av en kopp kaffe eller en flaska Pommac kan ni alltså se på OS i färg en hel dag om ni vill, utan att för den sakens skull behöva ta omvägen om Grenoble.

Avslutning­svis kan vi meddela att såväl affärsidka­re som kunder i Falkenberg och Varberg nu kan vara tryggt förvissade om att ett hekto faktiskt är just ett hekto liksom en meter är just en meter i respektive städers butiker. Hallands enda kvarvarand­e mått- och viktjuster­are, herr Olov Melin har nämligen just kontroller­at saken med sedvanlig nit.

Senast längden kontroller­ades var 1962, medan vikten kollades så sent som 1965. Slitage och rost uppges vara de värsta bovarna i denna noggranna bransch, och någon gång sägs det även ha smugit in en och annan luftbubbla i vikterna, vilka efter upptäck fått gröpas ur och fyllas igen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden