Hallands Nyheter

En av Warbergs viktigaste spelare missar ett flertal matcher

- SIMON CARLSSON 010-471 53 27 simon.carlsson@hn.se ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Ett rejält rapp med klubban och Anton Birgersson är borta från spel i tre veckor. – Han slog av sin klubba mot min, det blev ett rejält motlägg, berättar Anton om den olyckliga incidenten mot Östra.

Det resulterad­e i en spricka i handen och nu går Anton gipsad.

– Två veckor i gips och sedan ytterligar­e en vecka för uppbyggnad, säger han.

Wic-tränaren Kent Göransson suckar bedrövat:

– Vi har haft tillräckli­gt med skador nu. Och ett flertal har varit maximal otur, säger han, inför helgens möte med Onyx.

UNDER JULEN PLOCKADE Onyx in Adam Zetterqvis­t från Ssl-laget Linköping. Med tolv poäng på fyra matcher är han seriens hetaste spelare.

– Han kan göra poäng men det kan flera i deras lag, säger Wickaptene­n Robin Westergren.

Med tre raka segrar har Onyx blandat i sig kampen om kvalplatse­rna till SSL. Anförda av förstakedj­an med Adam Zetterqvis­t, Viktor Palm och Christoffe­r Ekstrand har Nyköpingsl­aget tre raka segrar där trion stått för smått osannolika 40 poäng.

– Jag har inte jättebra koll på dem som lag, men de har några skickliga spelare som gör det bra framåt. Vi ska ligga tajt på just dem och spela så tufft vi bara kan, säger Robin Westergren.

Nye Adam Zetterqvis­t har gjort blott fyra matcher, men tolv poäng vittnar om att det finns vassa offensiva kvaliteter.

– MEN VI kan inte lägga för stort fokus på just den kedjan och glömma de andra.

Med sex matcher kvar har Warberg ett stabilt grepp om förstaplat­sen i Allsvenska­n. En serieseger är inte bara av akademiskt intresse utan ger laget fördel av hemmaplan i en tredje avgörande match i båda kvalets omgångar.

– Dessutom får vi välja motståndar­e i första playoff-matchen av de som kommer trea och fyra i serien, säger Westergren. Är det viktigt för er med en extra hemmamatch?

– Absolut, vi är jäkligt starka hemma i SWC, så självklart skulle det vara en stor fördel. Händer det att tankarna svävar iväg på ett eventuellt kval?

–Jag har faktiskt inte tänkt så mycket på det och känslan är att de flesta spelarna i laget är här i nuet. Fokus ligger alltid på nästa match.

Westergren har nu gjort fyra matcher sedan han kom tillbaka efter den knäskada som höll honom borta i flera månader. Och Warberg kan nog behöva sin lagkapten och försvarsre­se i full form om det ska bli en comeback i SSL.

–DET HAR känts bra, jag hade lite känningar nu efter att vi spelade tre matcher på sju-åtta dagar. Det var lite påfrestand­e, men det hindrade mig inte.

Men Wic får klara sig utan Anton Birgersson, Joakim Andersson (baksida lår) och Alexander Andersson.

– Å andra sidan ser det ut som om Simon Svensson ska kunna vara med, säger Kent Göransson.

 ??  ??
 ?? Bild: PER WIKLUND ?? TVINGAS VILA. Anton Birgersson har fått en spricka i handen och blir borta från spel i tre veckor.
Bild: PER WIKLUND TVINGAS VILA. Anton Birgersson har fått en spricka i handen och blir borta från spel i tre veckor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden