Hallands Nyheter

Frillesås missade chansen att säkra kvalplats

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Underläge med 0–2 i paus och dessutom 0–4 efter en timmes spel. Ändå var Frillesås inte långt i från att knipa en poäng efter en våldsam slutforcer­ing med tre mål under den sista kvarten.

NÄSSJÖ FRILLESÅS

(2–0)

4 3

– Och vi hade chanser till kvittering också, berättade spelande tränaren Mattias Johansson.

Han svarade själv för två av dem; reducering­arna till 4–1 och 4–3. Däremellan krutade Fredrik Brandin in en straff.

– Den första timmen var Nässjö bättre. De hade ändrat en del i sitt spel och fick oss dit de ville, analyserad­e Mattias. Det var ett riktigt bra gäng vi mötte.

Efter 4–0 till hemmalaget var det inget att tveka på för Frillesås. Man satsade våldsamt framåt, i ren desperatio­n, och skapade ett rejält tryck.

– Vi hade bra möjlighete­r i första halvlek också, men då brände vi dem, sa Mattias.

Men när FBK väl fick utdelning så blev det också dramatik in i det sista.

Man anföll med mycket folk, kom med fart och Nässjö fick inrikta sig på att freda det egna målet. Under de sista tio minuterna drabbades också hemmalaget av fem tiominuter­sutvisning­ar.

– Det var ingen ful match, men deras killar hade stoppat vår offensiv.

Fredrik Brandin satte sin straff i den 89:e minuten och Mattias Johansson gjorde 4–3 i första tilläggsmi­nuten. Men någon kvittering kom aldrig.

Domaren blåste av efter nästan fem minuters tillläggst­id. Smålandsgä­nget hade gripit sin sista chans att blanda sig i kvalstride­n.

Men Frillesås har fortfarand­e marginal; tre poäng till tvåan Falun och sju poäng till trean Gripen och fyran Lidköping.

Vid vinst hade FBK varit klart för minst kval till Elitserien. Nu får man våndas ytterligar­e ett tag, även om man är kvar i topp och fortfarand­e har ett mycket bra utgångsläg­e.

– Det kan låta konstigt, men i dag var vi inte riktigt heta. Nässjö var vassare alltför länge, summerade Mattias Johansson.

– Men vi är inte alltför deppiga. Det här gänget är så pass bra att vi ska kunna ta tillräckli­gt med poäng i de fyra matcher som återstår.

Bortamöten­a mot Lidköping (10/2) och Gripen (17/2) känns som avgörande.

?? Bild: LARS-JOHAN SVANSTRÖM ?? FBK:ARE PÅ FALL. Fredrik Brandin faller i ett anfallsför­sök mot Nässjö-målet.
Bild: LARS-JOHAN SVANSTRÖM FBK:ARE PÅ FALL. Fredrik Brandin faller i ett anfallsför­sök mot Nässjö-målet.