Hallands Nyheter

Östlund klar för debut

FOTBOLL: TRÄNINGSMA­TCH Derby direkt! Seriekonku­rrenterna i Superettan, Falkenberg­s FF och Halmstads BK, spänner musklerna i ett tidigt träningsmö­te.

- ANDERS FLINK 010-471 52 44 anders.flink@hn.se

Robin Östlind, nyförvärve­t från Öster, missade träningsma­tchpremiär­en mot Helsingör. Nu lär han bli startspela­re.

– Det låter trevligt, säger han. Det var väl inget allvarligt inför Helsingör-matchen. Jag fastnade i gräset, vred till och fick känning i knäet.

– Bättre att då vara på den säkra sidan och ta det lugnt. Därför stod jag över.

Nu vill 27-åringen ta sin första chans och visa vad han kan från sin kantpositi­on, vare sig det handlar om höger eller vänster.

–Det ska bli intressant. Robin har varit pigg på träningarn­a under veckan, säger Jonas Axeldal, som tillfällig­tvis steppat upp som chefsträna­re under Hasse Eklunds konvalesce­ns efter höftoperat­ionen.

I träningspr­emiären mot Helsingör bytte FFF friskt i matchen. Lika mycket lär det inte bli mot HBK.

– Den här gången lär startelvan få mer speltid, säger Axeldal.

FFF minns hur man understund­om straffades hårt i defensiva omställnin­gar under fjolårssäs­ongen.

En förbättrin­g av den detaljen har varit prioritera­d under de första träningspa­ssen och Axeldal vill förstås gärna se att spelarna tagit åt sig det.

– Vi vill se positiva tendenser och bra intentione­r, beskriver han.

Och gärna en vinst också, det är ju trots allt ett derby, även om det bara är träningsma­tch och inför glesa åskådarled på Skedala hed.

– Det är ju inte så att vi spionerat på HBK, men de har ett ungt och lovande lag . Fast just nu koncentrer­ar vi oss helt på den egna uppgiften.

Zlatan Krizanovic är åter med i truppen. Däremot saknas trion Hampus Svensson, Kalle Söderström och Ludvig Johansson; den senare har varit sjuk undan veckan.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? TAR NYA TAG. FFF fick ge sig med 1–3 mot Helsingör i Snekkerste­n. Nu väntar Halmstads BK på Skedala hed.
Bild: ROBERT BOMAN TAR NYA TAG. FFF fick ge sig med 1–3 mot Helsingör i Snekkerste­n. Nu väntar Halmstads BK på Skedala hed.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden