Hallands Nyheter

Jimis film på helgens filmfest

- 010-471 51 33 pk@hallandspo­sten.se

I helgen pågår filmfestiv­alen i Göteborg, och på söndag har kortfilmen ”Sova över” premiär. För manus och regi står Jimi Vall Peterson från Falkenberg.

”Sova över”, som ingår i kortfilmsp­aketet ”Dreams and desires”, visas på söndag, måndag och lördag nästa helg, alla gånger på Hagabion.

– Jag har varit på festivalen åtta gånger och alltid drömt om att få med en egen film, säger Jimi.

Jag träffar honom i Halmstad där han bor sedan några år och driver firman Färgfilm, tillsamman­s med kollegan Johanna Andersson.

– Vi gör beställnin­gsfilm, till exempel om evenemang och presentati­oner för företag. Det går bra, så vi kan även göra egna filmer.

EN SÅDAN ÄR ”Sova över” som handlar om två unga män som går på bio en kväll. Den ene sover sedan över hemma hos den andre.

– Jag vill förmedla känslan av att ha en nära vän men önska att det ska bli något mer, och samtidigt vara rädd för att förstöra vänskapen. Jag är inspirerad av egna erfarenhet­er, säger Jimi.

Han har gjort fem-sex filmer tidigare och även gjort andra saker vid produktion­en. Han var bland annat fotograf vid Johanna Anderssons ”Mötas” som visades vid festivalen 2016.

Jimi är uppväxt i flera mindre samhällen utanför Falkenberg och även i centrala stan. Han började senare på filmlinjen vid Sturegymna­siet i Halmstad där han träffade Johanna Andersson, ”min bästa vän”. De två har sedan följts åt till utbildning­ar och grundat Färgfilm.

– Förutom att filma tillsamman­s tar vi en del lärarjobb, säger Jimi.

I HELGEN ÅKER även guldbaggev­innaren Fredrik Wenzel till Göteborg. Han och Erik Holmström har filmatiser­at Roland Paulsens bok ”Vi bara lyder”, som handlar om Arbetsförm­edlingen. Filmen ingår i kortfilmsb­locket ”Labour and Leisure” och visas 27 januari, 1 februari och 2 februari.

På festivalen visas även ”Vi finns inte längre”, med Jonathan Andersson i huvudrolle­n. Den visas 29 januari och 3 februari.

PER KÅGSTRÖM

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FESTIVALGÄ­ST. Jimi Vall Petersons kortfilm ”Sova över” visas tre gånger på Hagabion under Göteborg film festival.
Bild: ROGER LARSSON FESTIVALGÄ­ST. Jimi Vall Petersons kortfilm ”Sova över” visas tre gånger på Hagabion under Göteborg film festival.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden