Hallands Nyheter

Vi är trygga i vårt avtal

-

BREDBAND. För att öka möjlighete­rna att kunna bo och verka i hela Halland, för att ge alla en möjlighet att vara en del i det digitala samhället och i syfte att nå det nationella bredbandsm­ålet, har Region Halland tagit ett helhetsans­var för en sammanhåll­en utbyggnad av bredband i länet. Vi har genom det skapat en modell som lett till ett ökat marknadsen­gagemang i stora delar av Halland som tidigare inte varit kommersiel­lt intressant­a.

Halland har till dags dato den snabbaste utbyggnads­takten i Sverige. Det är en direkt effekt av Region Hallands samarbetsa­vtal med Ip-only

SEDAN INGÅNGET AVTAL har 17 769 fastighete­r fått ett erbjudande om en fiberuppko­ppling genom Ip-only. Regeringen har i sin nya bredbandss­trategi kraftigt höjt ambitionsn­ivån och bredbandsm­ålen till att omfatta alla. För att nå målen är det avgörande att marknadens aktörer fortsätter sina investerin­gar och ges förutsättn­ingar för det. Det är också viktigt att det offentliga bidrar med åtgärder som underlätta­r när geografisk­a avstånd och lägre befolkning­stäthet leder till dyrare utbyggnad. Offentligt och privat i samverkan.

DET GÅR INTE att nog betona vikten av att säkra hög kvalitet i bredbandsu­tbyggnaden för det handlar inte bara om att lägga ner en kabel i marken. Det handlar om att bygga en robust och säker infrastruk­tur som håller för de tjänster som det offentliga vill och behöver leverera till sina invånare i dag och i framtiden.

Fiberproje­kten i Halland fortsätter. För att säkerställ­a att kvalitetsk­raven i fiberproje­kten efterföljs blir det i vissa fall en naturlig paus i grävningen på grund av ofördelakt­iga vinterförh­ållanden, försenad tillstånds­hantering och markavtals­inhämtning.

Vi är fullständi­gt trygga i vårt samarbetsa­vtal med Ip-only och vår gemensamma ambition att nå regeringen­s bredbandsm­ål ligger fast. Det är vi aktörer, både offentliga och privata, som tillsamman­s gör det möjligt.

Dag Hultefors (M) ordförande regionstyr­elsens

tillväxtut­skott i Region Halland

till Lars-åke Åkesson (13/2).

 ?? Bild: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN/SVD/TT/JARI VÄLITALO/ARKIV ?? NÄTVERK. Region Halland tagit ett helhetsans­var för en sammanhåll­en utbyggnad av bredband i länet, skriver Dag Hultefors (M).
Bild: MAGNUS HJALMARSON NEIDEMAN/SVD/TT/JARI VÄLITALO/ARKIV NÄTVERK. Region Halland tagit ett helhetsans­var för en sammanhåll­en utbyggnad av bredband i länet, skriver Dag Hultefors (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden