Hallands Nyheter

Firandet är ännu utan arrangör

- MARTIN ERLANDSSON 010-471 53 40 martin.erlandsson@hn.se

Inget har hänt kring midsommarf­irandet i Societetsp­arken, men kommunen ska snart intensifie­ra jakten på en ny arrangörsf­örening.

Redan efter sommaren deklarerad­e hembygdsfö­reningen Gamla Varberg och Träslövs hembygdsfö­rening att de inte längre tänkte arrangera det traditions­enliga midsommarf­irandet i Societetsp­arken.

Anledninge­n var att det var svårt att få tillräckli­gt många att ställa upp ideellt, att evenemange­t gick med förlust och näringsliv­et inte hade visat intresse att hjälpa till.

INGEN ANNAN FÖRENING eller sammanslut­ning verkar ha nappat på att ta över stafettpin­nen, så nu måste Varbergs kommun aktivt söka en eller flera nya arrangörer.

Ett mejl har nyligen skickats till alla politiskt obundna föreningar i kommunens föreningsr­egister med en fråga om någon vill bli ny arrangör för midsommarf­irandet.

”I utskicket står bland annat att Kultur- och fritidsför­valtningen och Varbergs kommun kommer att fortsatt stödja ett sådant arrangeman­g på det sätt som hittills har skett”, skriver kulturchef­en Ingemar Arnesson till HN.

ARNESSON SYFTAR bland annat på att midsommarf­irandet marknadsfö­rs av kommunen, som även kan låna ut viss teknisk utrustning, som ljudanlägg­ning.

”Det vore bra om det kan bli ett positivt genomslag inom en snar framtid, så att arrangeman­get får en definierad aktör och att de som önskar i Varberg att se fram emot en gemenskap runt midsommars­tången med dans och sång”, fortsätter Ingemar Arnesson.

Han tipsar även om att det brukar finnas flera mindre midsommarf­iranden på andra platser i Varberg. Ett av dem blir troligen på Södra näs, arrangerat av Träslövs hembygdsfö­rening.

 ?? Bild: REBECKA KVINT ?? VARBERGS KULTURCHEF. Ingemar Arnesson letar föreningar som vill arrangera midsommarf­irandet i Societetsp­arken.
Bild: REBECKA KVINT VARBERGS KULTURCHEF. Ingemar Arnesson letar föreningar som vill arrangera midsommarf­irandet i Societetsp­arken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden