Hallands Nyheter

Man körde full på camping och smet

- PÄR LINDQVIST 010-471 54 39 par.lindqvist@hn.se

En berusad man kraschade in i en bil på Kärradals camping. Han smet från platsen och menade att han fått en panikånges­tattack.

I augusti förra året hörde en campinggäs­t plötsligt en hög smäll utanför sin husvagn på Kärradals camping.

När han kom ut till sin bil upptäckte han att den var krockskada­d och att en annan bil lämnade platsen i hög fart. Han hann uppfatta registreri­ngsnumret och tipsa polisen.

ETT VITTNE SÅG krocken och hur bilen tvingades backa för att komma loss och sedan köra vidare. Hon menar att föraren körde i betydligt högre hastighet än de tillåtna tio kilometer i timmen.

Utanför mannens adress konstatera­de polisen att bilen var krockskada­d och de påträffade mannen, i 65-årsåldern, ”påtagligt berusad”.

Det visade sig att mannen hade 1,87 promille alkohol i blodet. Han menar dock att han fått en panikånges­tattack hemma hos en kompis och kört hem. Först därefter skulle han ha druckit whiskey.

MEN DEN PATRULLERA­NDE polisen vittnar om att mannen till en början sagt att han varit hos en kompis och ”tagit några stänkare”. Men att han sedan ska ha ändrat sin historia. Dessutom fanns det inga flaskor i bostaden som skvallrade om att han druckit sig berusad där.

Mannens uppgifter motbevisas dock av den analys och bedömning som Rättsmedic­inalverket har gjort: analysresu­ltatet talar nämligen mycket emot att mannen druckit alkohol efter bilfärden.

Han döms nu till två månaders fängelse i tingsrätte­n för grovt rattfyller­i och smitning från trafikolyc­ksplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden