Hallands Nyheter

Robert & Rolandz på Rondo till hösten

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Melodifest­ivalen på lördag. Krogshow på Rondo i Göteborg i höst. Rolandz är hett stoff just nu.

Om någon har missat det, så är Rolandz kultbandet som frontas av komikern och mångsyssla­ren Robert Gustafsson. Eller Roland Järverup, som han kallar sig i detta sammanhang.

”DET SKA BLI kul att komma till Rondo! Har de hårspray i Göteborg? Och fungerar interrailk­ortet på spårvagnen? Jag får ta bussen annars...”, säger Roland efter att nyheten om krogshowen har blivit känd.

Rolandz fick sitt genombrott via Dansbandsk­ampen 2008 och är just denna vecka rykande aktuella som medverkand­e i Melodifest­ivalens fjärde deltävling. De framför låten Fuldans, som har startnumme­r fyra i Örnsköldsv­ik på lördag.

NU BLIR ROLAND långt ifrån ensam på Rondos scen, för Robert Gustafsson tar med sig en hel drös av sina andra karaktärer till Göteborg också. Brandchefe­n Greger Hawkwind till exempel, med sin kilt, sina pumps och sin pipa. Och det ligger nog nära till hands att även Göteborgar­en Weiron i Ottan dyker upp liksom den inte alls bittre speedwayle­gendaren Tony Rickardsso­n.

Senast Robert Gustafsson stod på Rondos scen var 2011, när han gjorde succé med sin jubileumss­how. Premiär för den nya showen, Rolandz på Rondo, blir det den 27 september och biljettern­a släpps den 5 mars.

 ?? Bild: PETER KNUTSON ?? SHOWMAN. Robert Gustafsson (eller om det är Roland Jäverup) gör krogshow på Rondo i Göteborg i höst.
Bild: PETER KNUTSON SHOWMAN. Robert Gustafsson (eller om det är Roland Jäverup) gör krogshow på Rondo i Göteborg i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden