Hallands Nyheter

Moderatern­a drar i gång valrörelse­n

- LENA LYXELL 010-471 52 68 lena.lyxell@hn.se

Med större tydlighet, glädje och hoppfullhe­t hoppas Michael Svensson och Filip Bertilsson att deras parti ska få framgång i valet både på lokal nivå och riksnivå.

– Vi ska bli tydligare med vad vi vill, säger Michael Svensson. Han kastar sig in i den lokala valrörelse­n med målet att bli nästa ordförande i kommunstyr­elsen.

När Moderatern­a presentera­r sitt lokala valprogram är fokus inställt på ekonomi, skola och äldreomsor­g. Satsningar­na ska genomföras utan höjda skatter.

– Den demografis­ka utveckling­en är ett stort problem och det är viktigt att varje skattekron­a används så effektivt som möjligt. Vi Moderater kommer aldrig att medverkat till att skatten höjs. Kommunen växer därför finns det utrymme att spara för framtiden, förklarar Michael Svensson.

MODERATERN­A VILL ATT Falkenberg ska bli Hallands bästa skolkommun. Målet ska uppnås genom en översyn av skolans byråkrati. Antalet rektorer och administra­törer ska minska till förmån för fler förstelära­re och lektorer.

– Dagen skolresult­at är bedrövliga. Det krävs tidigare insatser, trygghet och arbetsro i klassrumme­n. Därför vill vi satsa på tvålärarsy­stemet, säger Michael Svensson.

DET ÄR INTE bara på skolans administra­tion som Moderatern­a vill dra ner. De utlovar stora besparinga­r inom den kommunala byråkratin. Den centrala administra­tionen ska effektivis­eras genom ökad digitalise­ring och mindre dokumentat­ion. Samma sak gäller den politiska organisati­onen. Moderatern­a vill slå samman nämnder och förvaltnin­gar och minska antalet politiska poster. Inom äldreomsor­gen vill Moderatern­a bland annat satsa på ökad digitalise­ring och Trygghetsb­oende plus, ett mellanting mellan trygghetsb­oende och äldreboend­e.

–Äldre ska ha ett gott samhälle, i dag är det många äldre som hamnar mellan stolarna. Valfrihete­n inom hemtjänste­n är viktig för oss. Även på äldre dar ska vi få bestämma över våra liv, säger Michael Svensson.

Nu skruvar Moderatern­a upp takten i valarbetet och utlovar nya grepp.

– Väljarna förändras, därför måste vi tänka annorlunda, säger Filip Bertilsson, nummer sju på Moderatern­as lista till kommunfull­mäktige.

– Förr var valarbetet fokuserat till centrum, nu ska vi ge oss ut i alla kommundela­r. Jag har lovat att jag ska cykla runt i kommunen, säger Michael Svensson.

HAN OCH FILIP Bertilsson är övertygade om att samarbetet inom Alliansen+ ska fortsätta utan större motsättnin­gar.

– Vi ska bli mer inkluderan­de mot småpartier­na. Alla ska tjäna på att samarbeta, säger Filip Bertilsson.

–Vi har goda förhoppnin­gar om att Alliansen+ ska vinna. Det finns glädje och hoppfullhe­t hos våra medlemmar, säger Michael Svensson.

– Alliansen är som en familj som söker väljarnas förtroende.

 ?? Bild: OLA FOLKESSON ?? I STARTGROPA­RNA. Filip Bertilsson och Michael Svensson är redo att ge sig ut i valkampen.
Bild: OLA FOLKESSON I STARTGROPA­RNA. Filip Bertilsson och Michael Svensson är redo att ge sig ut i valkampen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden