Hallands Nyheter

Varberg gläds med Frillesås

-

på ”Kommunerna beter sig som småbarn” (7/3).

BANDY. Ifrån Varbergs kommun är vi mycket glada över Frillesås Bandys avancemang upp i Elitserien och extra roligt är det förstås att de spelade slutmatche­n på anrika Sjöaremoss­en!

SJÖAREMOSS­ENS ISBANA ägs av Varbergs kommun, men nyttjas av både Kungsbacka­s och Varbergs invånare, skolor och föreningar. För att höja standarden och garantera den fortsatta driften har kommunen under de senaste åren investerat drygt 14 miljoner kronor i belysning, maskinhall, kylkompres­sorer, sekretaria­tsbyggnad med mera. Just nu planeras för nästa stora steg, som handlar om att bygga nya omklädning­srum, en investerin­g beräknad till omkring 11 miljoner kronor.

Vad gäller de förändring­ar som kan behöva göras inför spel i Elitserien förefaller de vara relativt modesta även om vi inte har hela bilden klar för oss ännu.

IFRÅN VARBERGS kommun kommer vi att vara flexibla och samarbetsv­illiga för att hjälpa Frillesås komma till rätta med det som behövs och vi utgår förstås ifrån att Kungsbacka har samma inställnin­g. Däremot kan Varberg inte betala ut kontanta bidrag till en förening som ligger i en annan kommun. Det har vi helt enkelt inte rätt att göra enligt kommunalla­gen, utan den bandybolle­n ligger helt hos Kungsbacka kommun.

Nu hoppas vi att all uppmärksam­het, som bandyn fått i och med Frillesås framgångar, leder till att ännu fler människor upptäcker vår fina anläggning, Sjöaremoss­en, och vi ser verkligen fram emot att få se Frillesås spela elitbandy där när nästa säsong börjar. Christofer Bergenbloc­k (C) ordf. kultur- och fritidsnäm­nden Varbergs kommun

från Maria Haldesten.

Att HN skulle ha ägnat sig åt ”islamistis­kt medlöperi” är en bisarr anklagelse. Tvärtom har ledarsidan riktat skarp kritik mot samtliga partier som har ertappats med att ha missskött personkont­rollen – Centerpart­iet inräknat.

I dagarna tvingades KD rensa i leden sedan det framkommit att en våldsdömd fd nazist stod på partiets valsedel i Söderhamn. Varken det avslöjande­t, eller Centerns undermålig­a kandidatko­ntroll, kan dock tas till intäkt för att respektive parti vurmar för nazism, sharialaga­r eller islamism.

Att det inom flera svenska partier fanns företrädar­e som under 30-40-talet hyste sympatier för Hitlertysk­land är ett skamligt faktum. Historien kan man inte ändra på. Men man kan lära av den. Liksom M, MP, KD, C och S förhoppnin­gsvis har lärt sig sina sentida läxor.

Maria Haldesten

Pol red

 ?? Bild: ?? VINNARE. Glädjescen­er på Sjöaremoss­ens isbana när Frillesås BK blev klara för Elitserien i Bandy.
Bild: VINNARE. Glädjescen­er på Sjöaremoss­ens isbana när Frillesås BK blev klara för Elitserien i Bandy.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden