Hallands Nyheter

Avgå Lööf!

-

på ledaren ”Rättshaver­iet i Solna” (6/3)

POLITIK. Maria Haldesten skriver angående rättshaver­iet i Solna att domen är ”osaklig, orimlig och sexistisk”. Må så vara, men vad Haldesten underlåter att nämna är att Solnadomen är fälld utifrån det synsätt som genomsyrar den islamiska sharialage­n.

En av de två centerpart­isterna bakom den friande domen, den flerfaldig­a centerpart­istiska riksdagska­ndidaten, har varit mycket tydlig med sin islamistis­ka agenda; redan 2006 framträdde hon t ex i SVT:S Rapport och förespråka­de att sharia-lag på familjerät­tens område (inklusive ändringar i arvsrätten så att en son ärver dubbelt så mycket som en dotter) skulle införas för muslimer i Sverige. Trots detta lät Centerpart­iet kvinnan stå kvar på riksdagsli­stan, senast i valet 2014. Kritiken mot centerpart­istens agenda fick den dåvarande centerleda­ren Maud Olofsson att förklara sitt fulla förtroende för sin islamistis­ka partikolle­ga.

Både Annie Lööf och Maud Olofsson, liksom hela Centerpart­iet, har visat sitt rätta ansikte i sharia-affären: Islamism har varit helt OK så länge den inte väckt ramaskri i media. Lööf och Olofsson har demonstrer­at en total oförmåga att stå upp för de mest grundlägga­nde rättsprinc­iper, inte minst alla medborgare­s likhet inför lagen. Efter att Lööf och Centerpart­iet nu ertappats med byxorna nere, försäkrar de högtidligt att de står upp för svenska värderinga­r. Detta är uppenbarli­gen en grov lögn och inget annat än ett skamlöst försök att bevara väljarnas förtroende.

Lööf måste omedelbart avgå och Centerpart­iet bör ställa sig frågan hur de kunde svika den västerländ­ska civilisati­onen ännu en gång. Ty historien lär oss att när den fria världen under 30- och 40-talen precis som i dag hotades av en totalitär ideologi med världshärs­karambitio­ner, valde företrädar­e för Bondeförbu­ndet/centern att alliera sig med de mörka (bruna) krafternas ideologi. Till Haldesten och resten av centermedi­a som stillatiga­nde accepterat Centerns islamistis­ka medlöperi vill jag nu rikta mina sista ord: Skäms på er!

Simon A. E. Karlsson

Varberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden