Hallands Nyheter

Personal låste in skrottjuva­r

- CHRISTOPHE­R VALLERIUS christophe­r.vallerius@hn.se

Personalen på Anderssons Markis fick sig en chock under fikarasten. Två män körde in på gården och började lasta bilen med aluminiums­krot.

– Klockan var väl strax efter tre och vi satt inne i fikarummet när vi ser att det kör in en vit skåpbil på gården. Men då trodde vi först att det var en av våra underlever­antörer som kom, säger Kalle Nilsson, logistikch­ef på Anderssons Markis.

”Efter ett tag upptäckte de att vi hade låst.” KALLE NILSSON, logistikch­ef

–Men ingen kommer in till oss och efter ett tag så kommer en av kollegorna och säger att där står två gubbar och lastar grejer ur en av våra containrar.

Företaget har tidigare råkat ut för folk som försökt stjäla aluminiums­krot och gick då ut och konfronter­ade gärningsmä­nnen.

– Den gången slutade det med att vår arbetsleda­re nästan blev överkörd. Så nu sprang vi bara ut och låste grindarna och ringde polisen som kunde komma hit ta hand om dem, säger Kalle Nilsson.

De två männen började då prata om att få köpa skrotet.

– Efter ett tag upptäckte de att vi hade låst och började fråga hur mycket vi skulle ha för grejerna. Men de var inte aggressiva och medan vi väntade på polisen började de lasta ur i stället.

Men det blev en annorlunda eftermidda­g för Kalle och kollegorna.

– Man blev ju lite paff eftersom de bara körde in och ställde sig här. Men det känns ju bra att ha gjort samhället en tjänst.

Polisen grep de två männen och de anhölls senare misstänkta för stöld.

 ?? Bild: PRIVAT ?? ERTAPPADE. Gärningsmä­nnen var inlåsta på området när polisen kom till platsen.
Bild: PRIVAT ERTAPPADE. Gärningsmä­nnen var inlåsta på området när polisen kom till platsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden