Hallands Nyheter

Tuffaste motståndet

HANDBOLL Det blev Karlskrona i kvalet till Handbollsl­igan. – Det var nog det tuffaste motståndet vi kunde få, säger Varbergs tränare Hasse Karlsson.

- MIKAEL MARTINSSON mikael.martinsson@hn.se 010-471 52 47

Sista omgången är avklarad. Varbergs motståndar­e kunde bli Helsingbor­g eller Karlskrona.

Och båda lagen vann sina matcher. Helsingbor­g borta mot Hammarby och Karlskrona hemma mot Aranäs. Och poängen som Karlskrona hade tillgodo räckte.

– DET VAR ganska väntat att båda lagen skulle vinna eftersom ingen av motståndar­na hade något att spela för. Men starkt av Karlskrona att slå Aranäs, menar Hasse Karlsson.

Han har såklart koll på motståndet och har till och spelat med två av spelarna.

– Lars Möller Madsen är nog deras främste spelare. Han har spelat i danska landslaget och vi spelade ihop i Skien. Han är stor, runt 205 centimeter lång, och skjuter väldigt hårt, säger Hasse.

Den andre spelaren som Hasse Karlsson kamperat ihop med är Jakob Nygren.

– Det är en bra högernia som tidigare spelet i Ystad IF. När han var ung spelade vi ihop i den klubben. Och nästa säsong ska han tillbaka dit.

Hasse Karlsson nämner också Hampus Olsson, kantspelar­en som kom från Drott till den här säsongen.

– MYCKET DUKTIG även han och nästa säsong ska han spela i Malmö.

Det kommer att vila ett tungt favoritska­p på Karlskrona.

– Det är laget av de tre som har allra mest rutin och har också bra spelare på varje position. De spelar också fysiskt och det gäller för oss att stå upp mot många typer av spelare. Och Hasse tillägger: – Men vi är också bra när vi är bra. Han är medveten om att det kommer att bli tuffa matcher, vinnaren måste vinna tre.

– Vi kan slå dem och det är detta vi gått och väntat på. Att få möta ett lag från handbollsl­igan.

Men först ska man ladda med två matcher i Allsvenska­n, mot Skånela på torsdagen och Tumba i sista omgången.

– Det är två matcher där vi kan laborera och testa saker. Det är ytterst sällan man kan göra det i serien. Nu ska vi bygga på något att ta med oss in i kvalet och känna det som positivt.

MOT SKÅNELA KOMMER unge målvakten Albin Börjesson att få göra debut.

– Hans Winge har ryggskott. Det ska bli kul att se honom. Han är från Varberg och gick handbollsg­ymnasiet som Sävehof har, men flyttade tillbaka till Varberg. Han har tränat en del med A-laget och spelat med U-laget.

Anton Jönsson blir som vi tidigare rapportera­t inte spelklar den här säsongen. Hans axelskada kommer att opereras den 21 mars.

 ?? Bild: MAGNUS LEJHALL ?? JUBLADE REDAN FÖR ETT TAG SEDAN. När Karlskrona slog Helsingbor­g satte man sig i förarsätet och nu är det klart att man får kvala mot Varberg.
Bild: MAGNUS LEJHALL JUBLADE REDAN FÖR ETT TAG SEDAN. När Karlskrona slog Helsingbor­g satte man sig i förarsätet och nu är det klart att man får kvala mot Varberg.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden