Hallands Nyheter

Kajsa Kling ser ljuset i tunneln

- MAKOTO ASAHARA/TT

Dag för dag gör hon framsteg. När och hur hon kommer fram till det hon älskar är ännu oklart. Kajsa Kling vet dock var hon vill hamna efter depression­en.

– Jag har och har haft en dröm som handlar om skidåkning, säger fartspecia­listen.

Det är en för dagen och stunden, sett till förutsättn­ingarna, glad Kajsa Kling som möter den samlade mediekåren i sina egna hemvister i Åre. Ungefär fyra månader har passerat sedan en lång, besvärlig, period för 29-åringen nådde sin kulmen.

I NOVEMBER FÖRRA året blev timeouten ett faktum för den alpina landslagså­karen, även om hennes depression­sproblem pågått längre än så.

– Egentligen var det redan förra säsongen. Men det var inte från en dag till en annan som det vände utan det är ett beteende eller något jag gjort under en lång period som gjort att det runnit över. Under sommaren tyckte jag att jag mådde bättre och hade gett mig själv tid, men det var inte nog. Och i höstas kände jag bara: ”Nu är det paus”.

DET HAR VARIT, och är, en paus från skidåkning­en där fartspecia­listen i egen takt tvingats tampas med sig själv och ett problem hon själv ännu inte har kunnat identifier­a till fullo.

– Det är väldigt mycket upp och ner. Det är ganska tungt i vissa perioder och mycket på grund av att jag inte kunnat förstå vad som är tungt. Inte kunnat sätta ord på det eller förstå vad det har varit.

Hur hanterar du det när det är ner?

– Jag försöker lyssna på mig själv, vilket är lättare nu än vad det var förr. Jag har lärt mig mycket om mig själv och vilka situatione­r jag reagerar på vissa sätt. Man får ta varje dag som den är lite grann och inte stressa för mycket.

TT: Vad säger du till dig själv?

– Jättemycke­t olika saker. Jag försöker helt enkelt vara lite schysst mot mig själv och inte vara så himla kritisk.

Vilka situatione­r som kan få henne att reagera och varför har hon ännu inte lyckas sätta fingret på.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden