Hallands Nyheter

Tre favoriter att vinna Fa-cupen

- LEIF JOHANSSON leif.johansson@tt.se

Manchester U mot Brighton är första matchen på tipskupong­en och det är spel från Fa-cupen.

United är en av de tre stora favoritern­a att stå som slutvinnar­e av turneringe­n i maj.

På lördag spelar även Swansea mot Tottenham i cupen. Det är tidig avspark som stoppar matchvalet på kupongen. Tottenham är den andra favoriten att vinna finalen.

På söndag spelar Leicester mot Chelsea och Wigan möter Southampto­n i cupen. När Manchester C redan vunnit Ligacupen och senare vinner Premier League blir det viktigt för United, Tottenham eller Chelsea att vinna en pokal under säsongen. Manchester U var Facupvinna­re 2016.

Chelsea har vunnit

PREMIER LEAGUE

Fa-cupen fyra gånger sedan 2007.

Tottenham har Wembley som hemmaplan under årets ligaspel. Har chans att få spela cupfinalen i maj på ”hemmagräs” före flytten tillbaka till nybyggda White Hart Lane. En bra final för deras del på hela säsongen! Sannolikhe­ten att slutvinnar­en av Fa-cupen blir United, Tottenham eller Chelsea är stor. Vem vinner? Ett taktiskt drivet United under José Mourinho? Ett offensivt spelande Tottenham eller Chelsea med sina individuel­lt mycket skickliga spelare?

Fa-cupen. Manchester U besegrade Liverpool i helgen och Eric Bailly och Marouane Fellaini (bilden) var tillbaka efter skador. Manchester C är enda laget som besegrat United på Old Trafford i ligan. När United tog tre poäng mot Brighton var det med ett självmål. Brighton har inte gjort något mål på bortaplan på fyra matcher mot de sex bästa i tabellen. På Abcsysteme­t spelas 1X som ett säkert val.

Bournemout­h– West Bromwich

Bournemout­h har 4–6–2 på tolv matcher mot lag med sämre placering än egna i tabellen. Poäng mot lag som spelar för nytt kontrakt är viktigt. WBA har förlorat de sex senaste.

Huddersfie­ld– Crystal P

XHuddersfi­eld har Michael Hefele och Terence Kongolo skadade. Huddersfie­ld har gått mållöst från 16 av 30 matcher – flest av alla i Premier. Crystal P har formraden 0–2–5.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden