Hallands Nyheter

SVT:S sista ”Veckans brott” har sänts

- TT

”Veckans brott” har gått i graven. Kriminolog­iprofessor­n Leif GW Persson hyllade tittarna i det sista programmet.

– Dels har det gått väldigt bra för oss hela tiden och just nu går det som bäst och man ska sluta på topp. I går fyllde jag 73 och då slogs jag av att det är hög tid att planera sin framtid. Därför är det här det sista programmet, sade Leif GW Persson i det sista avsnittet.

Han passade på att hylla det populära kriminalpr­ogrammets tittare.

– Jag har lärt mig mer än någonsin. Alla tips vi har fått och intressant­a ärenden har varit berikande. Det kommer vi att sakna.

Leif GW Persson kommer i fortsättni­ngen att synas i TV4. Kriminolog­professorn ska dels göra ett nytt kriminalpr­ogram, dels nya avsnitt av ”GW:S mord” som redan sänds i kanalen, dels medverka regelbunde­t i ”Nyhetsmorg­on”. Det nya, ännu namnlösa kriminalpr­ogrammet, får premiär i höst. Enligt TV4 kommer det att ha ett lägre tempo och lägga större fokus på aktuella brott.

Programled­are Camilla Kvartoft kommer att göra partiledar­utfrågning­arna i SVT under valrörelse­n och fortsätta leda ”Agenda” i SVT efter ”Veckans brott”.

– Det är jättesorgl­igt, men vi slutar på topp. Jag kan säga att när vi började trodde jag inte att vi skulle hålla på så här länge, säger Kvartoft.

”Veckans brott” har sänts i SVT sedan 2010 och brukar ha runt 1,3 miljoner tittare varje vecka. Programmet tar upp båda gamla och nya kriminalfa­ll.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden